EUROCOPA 2016

Espanya es regira furiosa contra les crítiques

"El mal ambient el creeu vosaltres", diu Jordi Alba als periodistes, als qui també acusa de "sembrar discòrdia"

marcosl34427771 spain s jordi alba controls the ball during a training sessi160625175823

marcosl34427771 spain s jordi alba controls the ball during a training sessi160625175823 / Manu Fernandez

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Hi ha diversos partits que s’estan jugant abans del partit de veritat, el que es disputarà demà a París contra Itàlia. Hi ha diversos partits que s’estan jugant a l’illa de Ré. Per un costat, Espanya no para de mirar, una vegada i una altra, vídeos tàctics per trencar la sòlida Itàlia, que només ha encaixat un gol, l’irlandès, quan ja portava posada la disfressa dels suplents. Del Bosque estudia i estudia, i no para de donar voltes, a més, a la possibilitat d’incloure Koke o fins i tot Bruno per enfortir el centre del camp. Això passa a l’hotel de la costa atlàntica francesa. Però hi ha un altre partit, que té, a més a més, una variant molt més polèmica. Espanya s’ha regirat furiosa contra les crítiques.

Jordi Alba

JUGADOR D'ESPANYA

L'ambiente és fenomenal, la història la munteu vosaltres. El problema és quan la gent creu abans la premsa que a nosaltres mateixos"

Cada jugador té un estil per defensar-se. Piqué va triar les xarxes socialsPiqué –va retuitejar ahir una piulada en  què es denuncia la fabulació dels diaris esportius per inventar-se notícies a propòsit d’aquell gest amb el dit del mig que no va existir– i Jordi Alba, bel·ligerant, va fer servir el mètode més tradicional. Li tocava comparèixer a la sala de premsa del pavelló poliesportiu Marcel Gaillard de Saint Martin de Ré. .

"He vist unes declaracions dient que algú es va ficar amb De Gea. És totalment fals, és una mentida rere una altra" (Del Bosque)

No va trigar gaire a unir-se a les queixes ja expressades per Vicente del Bosque unes hores abans a Ràdio Marca. «He vist unes declaracions dient que algú s’havia ficat amb De Gea en el descans. Totalment fals. És una mentida rere una altra», va denunciar el seleccionador. «Estic totalment d’acord amb el que ha dit Vicente», va afirmar Jordi Alba. «El mal ambient el creeu vosaltres, no nosaltres. L’ambient és fenomenal, la història la munteu vosaltres. El problema és quan la gent creu abans la premsa que a nosaltres mateixos», va afegir el lateral.

«LA GRAN MAJORIA SEMBRA DISCÒRDIA»

Del Bosque trama un pla per obrir la llauna del 3-5-2 d’Itàlia, una fórmula tàctica amb què s’ha ennuegat en les grans cites a Espanya. L’Holanda de Van Gaal (5-1) i la Xile de Sampaoli (2-0) són les dues últimes proves d’un entramat que a la selecció li costa molt superar. Conte, abans d’anar-se’n al Chelsea, treballa des de fa dies en aquesta direcció, conscient que pot ofegar el rival. Alba, mentrestant, encara jugava l’altre partit. Aquell tan vell com el mateix futbol: jugadors contra periodistes, un còctel ingovernable després de més d’un mes de convivència.

"Pedro va dir el que va dir. És la seva opinió, res més. En cap  moment, l'equip va anar contra ell" (Jordi Alba) 

Notícies relacionades

«No hi ha mal ambient a la selecció», va insistir el defensa del Barça en un parell d’ocasions. «No, no parlo de tota la premsa, però sí que hi ha una gran majoria que sembra discòrdia», va assegurar Alba, un dels millors amics de Pedro, el futbolista que va detonar l’ambient per les seves queixes just abans del partit contra Croàcia. «Pedro va dir el que va dir. En cap moment, l’equip va anar contra ell. Estem tots junts, som companys, amics, ens portem fenomenal. No hi ha res més a dir», va sentenciar.

Queda tot dit. Però només la pilota té demà la resposta.