EUROCOPA 2016

Gal·les s'emporta el pols de debutants

Bale va obrir el camí de la victòria britànica davant una Eslovàquia que va fer mèrits per empatar (2-1)

lmendiola34240636 wales s gareth bale  center  challenges for the ba160611211609

lmendiola34240636 wales s gareth bale center challenges for the ba160611211609 / Hassan Ammar

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El pols dels dos països debutants (una situació que no s'havia donat en els últims 20 anys gràcies a l'ampliació decretada per a aquesta edició) se l'ha emporta Gal·les. Gareth Bale ha tingut l'honor de marcar el primer gol de la història en la competició, però el paper d'heroi quedarà reservat per a Robson-Kanu, un futbolista molt més modest (juga al Reading) i més mal pagat. Ni tan sols és titular. Va sortir de suplent i va anotar el gol de la victòria quan Eslovàquia s'havia apoderat del partit.

Diferent hauria sigut, segurament, si Eslovàquia s'hagués avançat en el marcador davant la igualtat de forces. Ho hauria pogut fermés aviat que Bale, que va destapar el matx als 10 minuts. I, segurament, va merèixer ser gol molt més la gran jugada de Marek Hamsik que la del seu col·lega gal·lès. El futbolista que ha encisat Nàpols va recuperar una pilota a la zona dels volants i amb dos regats en carrera va escampar a quatre adversaris pel terra. Va superar amb el seu xut el meta Ward, però va aparèixer inesperadament el cos de Davies per frustrar la jugada de la seva vida quan disparava a porteria.

Hamsik és l'ànima d'Eslovàquia,  Hamsik és l'ànima d'Eslovàquia, però l'equip el va revitalitzar Duda amb un gol i un xut al pal

Notícies relacionades

Eslovàquia va quedar noquejada fins a la segona meitat amb la falta de Bale i el greu error de Kozacik. Va mantenir una hora de domini del joc sense idees. Fins que va advertir que també feia història amb la seva primera participació, encara que abans va ser capaç de classificar-se per al Mundial de Sud-àfrica-2010, i l'efemèride mereixia més empenta.

Hamsik és l'ànima del quadro centreeuropeu, però Duda ha revitalitzat l'atac amb la seva gràcia. Amb el seu gol, bàsicament, que ha tornat l'empat, i el remat al pal que hauria pogut igualar el segon avantatge, ja definitiva, de Gal·les.

Gal·les, 2- Eslovàquia, 1

Estadi: Bordeus.