L'EUROCOPA 2016

Alemanya no vol sorpreses contra Ucraïna

La campiona del món confia a imposar la seva autoritat en el seu debut d'aquest diumenge davant un rival imprevisible

rpaniagua34238928 football soccer   euro 2016   germany training   s160611213828

rpaniagua34238928 football soccer euro 2016 germany training s160611213828 / PASCAL ROSSIGNOL

1
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / TOLOSA

França va debutar divendres amb un patit triomf i demà ho farà Espanya, la campiona d’Europa, contra la República Txeca. Alemanya completa el podi de favorits amb l’aval del títol mundialista. La selecció de Joachim Löw, que espera mantenir la seva habitual solvència en les estrenes de torneig per iniciar amb victòria el camí cap al doblet, no vol sorpreses. Ucraïna, la imprevisible selecció de Iarmolenko i Konoplianka, serà aquest vespre el seu primer rival (21.00 hores) a Lilla.

El quadro germànic fa vint anys que no regna a Europa, des d’aquell gol d’or d’Oliver Bierhoff contra la República Txeca. En un grup que completen Irlanda del Nord i Polònia, la campiona del món ha d’imposar la seva autoritat des del primer moment, amb un bloc gairebé idèntic al que es va coronar a Maracaná. Només hi falten Lahm i Klose. Löw té problemes en defensa, amb el dubte de Hummels i la baixa d’última hora de Rüdiger, que va caure de la llista per una greu lesió. També té alguns problemes Schweinsteiger.

L’EXEMPLE DE FRANÇA

Notícies relacionades

El tècnic alemany va recordar els problemes de l’amfitriona per batre Romania. «És un exemple del que ens espera a nosaltres. Les seleccions més petites es preparen per reduir espais i no és fàcil batre-les», va dir Löw, que va destacar les virtuts del seu rival: «És un equip molt dinàmic, que pot jugar els 90 minuts a un ritme ràpid, amb perill al contraatac». 

Alemanya tornarà a confiar en el talent de Kroos i Özil per apoderar-se de la pilota i funcionar com una orquestra. Müller, que arriba en un gran moment, i Götze s’alternaran com a fals nou. Löw també té el recurs dels dos puntes, amb Mario Gómez de referència.