Del Bosque: "Dedicat a tot el futbol espanyol"

El seleccionador reconeix amb orgull que el doblet Mundial-Eurocopa la selecció és "una cosa molt gran"

Del {Bosque} celebra el triomf.

Del {Bosque} celebra el triomf. / REUTERS / MICHAEL DALDER

1
Es llegeix en minuts

Completament afònic,Vicente del Bosque ha assumit amb naturalitat l'espectacular triomf sobreItàlia.Ni la golejada per4-0ni la superioritat mostrada per la selecció han alterat el tarannàtranquildel tècnic, serè i feliç amb la conquista del trofeu. "Ho dedico al futbol espanyol i a la meva família", ha dit Del Bosque, recordant-se al mateix temps de Villa i Puyol,a qui no va poder convocar per les seves respectiveslesions.

Notícies relacionades

Del Bosque entén que Espanya "ha madurat el partit i el triomf" a partir delprimer gol,que ha arribat molt aviat i "ha desgastat molt Itàlia". Ha reconegut que ha disfrutat d'un còmode desenllaç de la final perquè el gol deJordi Alba "ha estat definitiu". No obstant, no ha regatejat elogis a Itàlia.

"Això és històric, hem fet una cosa moltgran", ha dit Del Bosque, orgullós, després de les crítiques que havia rebut pel joc (presumptament) avorrit de la selecció i per elegir Cesccom a davanter centre sense ser-ho. AKíev s'ha convertit en el segon entrenador del món a encadenar un Mundial i una Eurocopa, com l'alemanyHelmut Schöen (1972 i 1974). A diferència del seu col·lega, aquell no té una Lliga de Campions, com la que va aconseguir Del Bosque amb el Madrid.