Tennis

Carlos Alcaraz conquista Indian Wells i torna a ser el número 1 del món

El tennista murcià va apallissar en dos sets (6-3 i 6-2) Daniïl Medvédev, el jugador més en forma del tennis mundial

5
Es llegeix en minuts

Carlos Alcaraz va conquerir aquest diumenge el títol d’Indian Wells al triturar el rus Daniïl Medvédev, que feia 19 partits seguits que guanyava, i va recuperar, a més, el número u del món, que estava en poder del serbi Novak Djokovic.

En una altra sorprenent fita per a la seva ja extraordinària carrera, el jove espanyol va arrasar en la final del primer Masters 1.000 de la temporada fent un recital impressionant i derrotant per 6-3 i 6-2 en una hora i 11 minuts Medvédev, que era el tennista més en forma del circuit i que havia guanyat tres tornejos consecutius (Rotterdam, Doha i Dubai).

Amb només 19 anys, Alcaraz ja té tres Masters 1.000 a la seva vitrina (Miami, Madrid i Indian Wells) a més d’un Obert dels EUA.

El murcià es va unir a Rafa Nadal com l’únic jugador de tota la història que aconsegueix tres Masters 1.000 abans de fer 20 anys (el mallorquí en va aconseguir 6).

El seu aclaparador triomf al desert californià, on no va concedir ni un sol set malgrat que s’estava recuperant d’una lesió als isquiotibials des de la final de Rio de Janeiro, el va retornar al capdavant del rànquing de l’ATP.

En un tennis masculí assedegat de noves figures que rellevin el trio històric Nadal-Federer-Djokovic, la irrupció d’Alcaraz ha sigut tot un fenomen amb cinc títols el 2022 i dos ja en el primer trimestre del 2023 (Buenos Aires i Indian Wells).

A més, el 2022 es va convertir en el jugador més jove a arribar al número u mundial.

A Indian Wells, Alcaraz va tornar a donar una lliçó magistral d’aplom, serenitat i nervis d’acer en els grans moments, i no es va deixar intimidar per la ratxa de Medvédev, que arribava llançat a la final i a qui només s’havia enfrontat en una ocasió amb derrota en la segona ronda de Wimbledon del 2021.

Però menys de dos anys després, aquest Alcaraz ja no és una promesa, sinó una estrella del tennis amb totes les seves lletres, i la seva pròxima cita passa per Miami, on defensarà el seu títol aconseguit l’any passat.

Djokovic, absent a Indian Wells, tampoc jugarà en el torneig de Florida, ja que no pot entrar als EUA perquè no està vacunat contra el coronavirus.

Exhibició d’Alcaraz

Un diumenge ennuvolat, amb temperatura agradable i ratxes intermitents de vent, Alcaraz va afrontar la final del conegut com a ‘cinquè Grand Slam’ amb una fam voraç i amb el suport d’una pista central pràcticament plena, amb algunes banderes espanyoles i que li va dedicar una gran ovació quan va sortir del túnel dels vestidors.

Amb un sec «som-hi», Alcaraz va celebrar el seu primer joc des del servei i amb un gran revés creuat va aconseguir el seu primer ‘break’ en un tres i no res (2-0).

Davant la impactant concentració i seguretat d’Alcaraz, Medvédev va començar molt fred i lluny de la robustesa que l’ha convertit, en paraules del murcià en la prèvia, en «pràcticament una paret».

Alcaraz, conscient que havia de jugar amb paciència i sense mostrar flaqueses davant el gegant rus d’1,98 metres, va fer moure des del principi Medvédev amb molta facilitat.

A més, el d’El Palmar va portar a col·lació el seu exuberant catàleg de cops, amb deixades exquisides, cops de dreta com obusos i un servei ferri; i va presumir d’una capacitat infinita de resistència per arribar a alguns punts que semblaven impossibles.

Cada vegada més enamorada de l’espanyol, a la grada d’Indian Wells se li escapaven alguns murmuris i crits ofegats d’admiració quan Alcaraz brodava alguns pilotejos a l’abast només dels escollits.

No hi va haver notícies d’un Medvédev anul·lat en el primer set i Alcaraz, amb 10 cops guanyadors –el seu rival només en va fer 2–, va segellar la primera mànega pujant a la xarxa després de 35 minuts i amb una autoritat formidable.

Lluny de la resiliència que havia mostrat en les últimes setmanes, Medvédev va quedar paralitzat, no va tenir capacitat de reacció i es va ensorrar davant l’huracà d’Alcaraz.

D’aquesta manera, el moscovita va perdre els seus dos primers torns en el servei de la segona mànega davant un Alcaraz que no deixava de castigar-lo una vegada i una altra amb canonades a la línia o amb deixades delicioses (4-0).

Sense haver de resoldre ni una sola opció de ‘break’ en contra al llarg de la final, Alcaraz, amb 19 cops guanyadors davant només 4 del seu contrincant, va ficar la directa i va resoldre de manera devastadora un altre triomf majúscul per a un palmarès que no deixa de créixer i créixer.

Alcaraz: «Sé que soc molt jove i que tinc moltes coses per aprendre»

El murcià es va mostrar molt feliç i orgullós pel títol en el conegut com a ‘cinquè Grand Slam’ i va donar les gràcies al seu equip per la seva «feina increïble» i per recolzar-lo en tot moment.

«Moltes gràcies per tot. Sé que soc molt jove i que tinc moltes coses per aprendre i que no és fàcil [...], però gràcies per tota la vostra feina», va dir l’espanyol a la pista tot just guanyar el torneig del desert californià.

«Vaig començar l’any molt bé, però he tingut alguns problemes amb les lesions, així que vull donar-vos les gràcies per estar amb mi en tot moment, per ser pacients i per tota la dura tasca que feu», va afegir amb referència a l’equip liderat pel seu entrenador, l’extennista Juan Carlos Ferrero. «Et vull donar l’enhorabona pel teu esforç en els últims dos mesos. Guanyar tres tornejos seguits i arribar a la final aquí és un èxit increïble», va dir el jove de 19 anys.

Notícies relacionades

Alcaraz, que l’any passat va caure en les semifinals d’Indian Wells davant Rafa Nadal i que aquest any no ha perdut ni un set en el seu camí de la glòria, va apuntar a més que li encanta jugar aquest Masters 1.000.

«Aquest torneig és molt especial i ho és des de la primera persona fins a l’última que treballa aquí. Em sento de veritat increïble jugant aquí [...]. Aquest torneig és una cosa especial i estic desitjant jugar-lo de nou l’any que ve», va assegurar.