Fraikin BM Granollers

El Granollers es classifica per als vuitens de final amb una victòria contra el Balatonfüredi hongarès

Els d’Antonio Rama van decidir el partit en la segona part, en què es van mostrar molt superiors, i van acabar amb un 33-30

2
EFE

El Fraikin BM Granollers ja és matemàticament equip de vuitens de final de la Lliga Europea, després de derrotar aquest dimarts per 33-30 el KSE Balatonfüredi hongarès.

Els d’Antonio Rama van decidir la partit en la segona part, en què es van mostrar superiors al conjunt visitant, que va poder arribar viu al descans i que, malgrat la diferència final, va arribar a perdre de vuit.

Quan falten tres jornades per a la conclusió de la primera fase, el quadro vallesà té possibilitats de quedar primer de grup, cosa que li facilitaria l’encreuament de la següent ronda.

Ritme altíssim de partit

Els locals no volien deixar passar la seva oportunitat de fer un pas definitiu en la classificació per accedir a la fase d’eliminatòries i, des del principi, van imposar un ritme altíssim de partit per castigar les pèrdues i la notable envergadura dels jugadors hongaresos (4-2, min 6).

El Balatonfüredi, després de començar el partit molt erràtic en atac, va anar aprofitant la seva considerable superioritat física per trobar millors situacions de llançament i igualar el duel (7-7, min 13).

Dos gols consecutius d’Antonio García, que estava fent un gran partit, van permetre a l’equip vallesà recuperar el comandament i forçar el primer temps mort demanat pel tècnic visitant (10-8, min. 15).

Tots dos van patir en defensa

En el segon tram de la primera meitat les defenses van continuar sent pràcticament inexistents, per la qual cosa els dos equips van trobar porteria amb relativa facilitat.

Un context que afavoria el Balatonfüredi, que va ser molt més sòlid que en l’anada i que va arribar viu al descans (17-14).

Després del pas pels vestidors, els gols de Yusuf Faruk, que liderava l’atac del Granollers, van frenar l’ímpetu inicial amb què va sortir un Balatonfüredi que depenia en excés dels esclats del lateral Sretenovic i del central Szöllosi (21-17, min. 35).

Antonio García, que va agafar el relleu del lateral nigerià i que estava completant un partit excels amb nou gols de nou llançaments, va impulsar els d’Antonio Rama a donar la primera escomesa per intentar trencar el partit definitivament (27-21, min. 41).

El Granollers, vuit gols amunt

Els sis gols de diferència significaven la màxima del duel i van obligar el tècnic hongarès, László György, a aturar l’hemorràgia.

El temps mort no va canviar el signe del partit i el Granollers va encarar els últims deu minuts amb un avantatge clar, de set i vuit gols, però va decidir aixecar el peu de l’accelerador.

Malgrat les intervencions d’un inspirat Marc Guàrdia, que va sortir en la segona part, el Balatonfüredi va poder maquillar el marcador en el tram final (33-30).