Abusos sexuals

Montero defensa, sobre Dani Alves, que la llei del «només sí és si» «protegeix» les dones «sigui qui sigui» l’agressor

La ministra ha assegurat que «les dones que pateixen qualsevol tipus de violència sexual compten amb la protecció de l’Estat»

Montero defensa, sobre Dani Alves, que la llei del «només sí és si» «protegeix» les dones «sigui qui sigui» l’agressor

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha defensat aquest divendres que la Llei de Garanties de la Llibertat Sexual, coneguda com a llei del «només sí és sí», «protegeix» totes les dones «sigui qui sigui el presumpte agressor», amb referència a l’ingrés a la presó de l’exjugador del Futbol Club Barcelona (FCB) Dani Alves per presumptament agredir sexualment una jove en una discoteca.

En aquest context, la ministra ha assegurat que «les dones que pateixen qualsevol tipus de violència sexual compten amb la protecció de l’Estat» i ha recordat el telèfon d’atenció a la víctimes de violència de gènere (016), en què s’ofereix «assessorament jurídic i assistència psicològica posin una denúncia o no».

«Sigui qui sigui el presumpte agressor, la llei del “només sí és sí” protegeix totes les dones», ha apuntat la titular d’Igualtat en un missatge publicat a la xarxa social Twitter, recollit per Europa Press.

Dani Alves ha ingressat a la presó de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), aquest divendres cap a les 18.20 hores després que la jutge que ho investiga l’enviés a presó provisional per, presumptament, agredir sexualment una jove a la discoteca Sutton.

El Jutjat d’Instrucció 15 de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per a l’exfutbolista aquest divendres, d’acord amb la petició de mesura cautelar que ha fet la fiscalia quan el jugador ha passat a disposició judicial.

Al matí, Alves ha declarat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts, on ha quedat detingut, i després la policia catalana l’ha portat a la Ciutat de la Justicia per passar a disposició judicial.

Notícies relacionades

Els fets van passar el 30 de desembre a la nit a la discoteca de Barcelona, on el futbolista presumptament va agredir sexualment la jove de 23 anys.

En el moment de la presumpta agressió, la noia va avisar la discoteca i els responsables del local van contactar amb els Mossos, que la van traslladar a l’Hospital Clínic de Barcelona.