GIRONA - RAYO VALLECANO (2-2)

Dos penals salven els errors del Girona

LALIGA

4

La tornada de la Lliga a Montilivi s’ha saldat amb un empat per a un Girona que ha tornat a generar sentiments contradictoris. Un cop més els errors individuals en defensa han penalitzat els de Míchel, però dit això, l’equip ha sabut refer-se al veure’s dues vegades per sota al marcador i ha acabat salvant un punt gràcies a dos penals, transformats per Castellanos i Samu Saiz, respectivament, i molt a prop de la victòria, amb un gol anul·lat a Stuani en l’última acció del duel.

I això que el partit s’ha posat de cara per als madrilenys ja en el primer minut, per una badada garrafal de Miguel. La primera part s’ha tancat amb 1-1 i en la segona, amb el Girona a l’alça i quan s’ensumava el 2-1, ha acabat arribant l’1-2 d’Isi, corregit poc després gràcies a un penal per mans de Lejeune. Ha sigut un duel d’anada i tornada, intens, disputat i distret, en què els locals han jugat molt bons minuts i han perdonat molt, sobretot a l’inici de la segona part.

Abonat als regals

No hi ha manera. El Girona continua abonat als regals. I el primer no s’ha fet esperar. Tot just s’havia jugat el primer minut de partit quan Miguel Gutiérrez s’equivocava pentinant cap enrere una pilota aparentment sense perill que es s’ha acabat convertint en una assistència letal a Sergio Camello. Ni David López ni Gazzaniga han pogut fer res per evitar el 0-1, i l’ambient festiu de Montilivi s’ha glaçat de sobte. Una jornada més allò de mantenir la porteria a zero que tant predica Míchel tornava a passar de llarg, com abans de l’aturada mundialista.

Amb el primerenc avantatge el Rayo s’ha trobat molt còmode i, en canvi, al Girona li costava generar. A poc a poc, tanmateix, els locals han aconseguit tenir el control de la pilota i, tot i que sense ocasions, han començat a tancar els madrilenys, guanyant metres i portant la iniciativa. Però era un domini estèril. La grisor ha canviat de cop a la mitja hora de joc. Iván Martín, entrant a l’àrea, ha xocat amb Fran García i ha rebut una trepitjada que l’àrbitre no ha vist fins que el VAR l’ha avisat i ha acabat concedint la pena màxima, un cop revisada l’acció. Castellanos feia l’empat en el minut 33 i amb l’1-1 els locals s’han animat.

El Rayo ja no es trobava gens còmode i era el Girona que rondava el segon. Riquelme, per exemple, ha posat a prova a Dimitrievski abans del descans, una aturada que els madrilenys han agraït tal com estava el partit.

Dos errors

El guió no ha canviat en la represa. El Girona agradava i buscava amb convicció el segon. Castellanos ha fet lluir el porter del Rayo amb un xut enverinat, un cop de cap d’Arnau ha sortit una mica alt i Iván Martín perdonava a l’àrea després d’una gran assistència de Miguel per l’esquerra. En defensa, els locals replegaven bé quan els visitants intentaven sortir a la contra. L’equip mossegava, era intens, res a veure amb els primers minuts, ni amb el desastre de la Copa a Càceres.

I quan millor pintaven les coses, quan el segon s’ensumava, era el Rayo qui colpejava. Un altre desajust defensiu del Girona, una pilota robada per Unai López, l’ha aprofitat el Rayo per tornar a posar-se per davant en una gran acció d’Isi Palazón. Dos errors a la sortida de pilota, dues rematades dels madrilenys, dos gols.

El partit s’ha tornat a girar com un mitjó i el Rayo ha recuperat el control quan pitjor ho estava passant, fins que un altre penal, aquest per mans de Lejeune, permetia que Samu Saiz restablís la igualada (2-2) a un quart d’hora del final. Michel ha explicat després del partit que l’encarregat havia de tornar a ser Taty, però «Samu l’hi ha tret». Per a Iraola, «no era penal cap dels dos assenyalats».

En els últims minuts ha pogut passar qualsevol cosa perquè els dos equips, lluny d’especular, han anat a buscar els tres punts. La millor ocasió ha sigut de Stuani amb una rematada de cap en el minut 88, rebutjada pel porter.

I en l’última jugada del partit, gol anul·lat a l’uruguaià per fora de joc quan Montilivi havia explotat celebrant el triomf. Al final, Girona i Rayo s’han hagut de conformar-se amb un empat que, tal com s’havia posat la cosa, tampoc s’ha de menysprear.

Fitxa tècnica

Girona: Gazzaniga, Arnau Martínez, Santi Bueno, David López, Miguel Gutiérrez, Oriol Romeu, Aleix Garcia, Iván Martín (Toni Villa, min. 72), Couto (Valeri, min. 72), Riquelme (Samu Saiz, min. 72) i Castellanos (Stuani, min. 78).

Rayo Vallecano: Dimitrievski, Fran García, Santi Comesaña (Falcao, min. 78), Isi, Óscar Trejo (Unai López, min. 62), Abdul Mumin, Álvaro (Chavarría, min. 90), Lejeune, Pathé Ciss, Camello (Diego, min. 90) i Ivan Balliu.

Gols: 0-1, min. 1, Sergio Camello; 1-1, min. 33, Taty Castellanos de penal; 1-2, min. 63, Isi; 2-2, Samu Saiz, min. 76;

Àrbitre: Figueroa Vázquez (comitè Andalús). Grogues: Arnau, Oriol Romeu, Stuani (Girona) i Isi, Falcao (Rayo). VAR: Iglesias Villanueva;

Estadi: Montilivi. 11.451 espectadors.