Futbol base

Els infantils del Barça i l’Espanyol es colen en semifinals de la Liga Promises

• L’equip blaugrana va eliminar el València a quarts i els periquitos van tombar en els penals el Madrid, campió de les tres últimes edicions del torneig de Maspalomas.

RCDE

1
Raúl Paniagua

El Barça i l’Espanyol estaran aquest dijous en el desenllaç del 26è del torneig internacional Liga Promises Santander, que se celebra a la ciutat esportiva de Maspalomas. L’equip blaugrana va doblegar el València (1-0) i el periquito va donar la gran sorpresa al tombar en els penals el Reial Madrid (0-0, 3-2), el campió de les tres últimes edicions d’aquest campionat de futbol 7 de categoria infantil (sub-12).

El Betis es va convertir en el primer semifinalista al superar la Juventus (0-1). Després va arribar el torn de l’Espanyol i el Madrid, el club més premiat amb nou títols. El duel es va acabar sense gols i es va decidir en una tanda de penals en què els periquitos van marcar els tres llançaments i els blancs en va fallar un.

«És el premi a la bona feina de l’equip. Tenia clar que fallaria el penal, ho estava veient als seus ulls», va dir Pau, el porter periquito.

Gol d’Ignasi

A continuació, el Barça es va emportar la victòria contra el València amb un gol d’Ignasi Bassas en el minut 4 del primer temps (els partits es juguen a dues parts de 12 minuts cada una). Una gran parada d’Aitor Cazorla (m. 20) va evitar l’empat valencià.

«Estem molt contents, ells eren més físics, però hem sabut aguantar bé i ja som a semifinals», va afirmar el golejador Ignasi. El conjunt català va acabar líder del seu grup per davant el Betis, que serà, precisament, el seu rival en les semifinals d’aquest dijous (11.00 hores).