Triomf català (1-2)

El Girona guanya a Elx i arriba a l’aturada amb els deures fets

  • Iván Martín i Taty Castellanos van capgirar el gol inicial de Lirola en un partit molt complet de l’equip de Míchel, que enllaça quatre jornades sense perdre.

El Girona guanya a Elx i arriba a l’aturada amb els deures fets

LALIGA

2
Es llegeix en minuts

La Lliga s’aturarà ben aviat pel Mundial de Qatar i ho farà amb el Girona en el moment més dolç de la temporada. Fa tot just uns dies, l’equip català estava enfonsat en posicions de descens, però ha despertat i enllaça ja quatre jornades sense perdre. I dues victòries consecutives i convincents. La d’aquest dimarts, al camp de l’Elx, amb remuntada inclosa (1-2). 

El conjunt local, que es juga la vida, es va avançar amb un gol de Lirola. Tanmateix, la reacció va ser contundent. Iván Martín va tornar a veure porteria per segona jornada seguida i va firmar l’empat abans del descans, mentre que Castellanos va segellar l’1-2 en la segona meitat. Tres punts més, i ja en van 16, per anar-se’n de vacances amb els deures fets i en una posició bastant còmoda en la classificació. 

Miguel i Yangel, lesionats

El pitjor escenari, el que Míchel i tothom al vestidor no volia ni en pintura, és just el que es va trobar el Girona passat el primer quart d’hora del partit. Lesionat Miguel Gutiérrez escalfant-se –el va suplir Javi Hernández, que va ser l’única novetat en l’onze–, Yangel Herrera també es va fer mal, tot i que el veneçolà s’ho va fer jugant.

Iván Martín va ser el seu relleu just abans que l’Elx que s’avancés. Passadís cap a l’àrea, amb Collado servint perquè Pol Lirola, sense oposició, creués la pilota lluny de l’abast de Gazzaniga. Patacada i grossa per a l’equip, que tampoc s’esperava el cop de cap al travesser de Pere Milla, que va poder significar el 2-0. 

Gol anul·lat a Oriol Romeu

Una vegada digerit tot el que estava passant, la maquinària va començar a funcionar. I quan el Girona es va posar seriós, l’Elx va desaparèixer. Fruit de la superioritat dels homes de Míchel i dels seus propis mals. Aleix Garcia va topar amb el pal dret d’Édgar Badía. Primer avís seriós. En el segon, Oriol Romeu va marcar, però l’àrbitre, González Fuertes, va anul·lar el gol per una suposada falta del centrecampista a l’hora de rematar. 

En la tercera, tanmateix, va caure l’empat. Toni Villa va posar l’esfèric a l’àrea per trobar la prolongació de Javi Hernández a l’altre pal i Iván Martín va rematar a plaer, de cap, al fons de la porteria. És el segon gol del jugador basc, que ha tornat de la lesió en la millor forma possible.

Moltes oportunitats

Notícies relacionades

Amb 45 minuts per davant, l’Elx es va anar desfent a poc a poc. La pressió de veure’s allà avall li va pesar, sobretot quan Castellanos va certificar la remuntada després d’una centrada lateral d’Arnau. Abans els havien arribat més oportunitats. Del mateix Castellanos, Valeri i Toni Villa, per exemple. I més que n’hi va haver després, ja amb avantatge al marcador, començant per un xut d’Oriol Romeu al travesser (m. 74).

Es va trencar el partit i a Míchel no li va agradar gaire. Riquelme i Stuani ja hi havien entrat, però no hi havia calma. Cap amunt i cap avall. Aquest context afavoria l’Elx, que buscava un empat que mai va arribar. La Lliga s’atura de la millor manera possible per al Girona.

Elx, 1; Girona, 2