FUTBOL

Sorteig de la Champions i l’Europa League

El PSG i el Liverpool són els rivals més durs possibles per al Madrid mentre que el Barça es pot trobar amb la Roma o el Manchester United a l’Europa League

Sorteig de la Champions i l’Europa League

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La classificació del París Saint Germain i el Liverpool com a segons de grup encareix el sorteig dels vuitens de final de la Lliga de Campions, que tindrà lloc aquest dilluns al migdia a la seu de la UEFA a Nyon (Suïssa).

La meitat dels supervivents es reuneixen en la Lliga anglesa (Manchester City, Tottenham, Chelsea i Liverpool) i l’alemanya (Bayern Munic, Borussia Dortmund, Leipzig i Eintracht Frankfurt). Itàlia aporta tres equips (Nàpols, Inter i Milan), Portugal dos (Benfica i Porto) i un Espanya (Reial Madrid), França (París Saint Germain) i Bèlgica (Bruges).

Els primers de grup (Bayern, Benfica, Chelsea, City, Nàpols, Porto, Reial Madrid i Tottenham) quedaran aparellats amb un segon (Bruges, Dortmund, Eintracht Frankfurt, Inter, Leipzig, Liverpool, Milan i PSG) amb dos condicionants: no es podran enfrontar equips d’una mateixa associació nacional i tampoc podran coincidir rivals que ja s’hagin enfrontat en la fase de grups.

Així les coses, la presència del PSG i el Liverpool, actual subcampió, a la copa dels segons pot oferir enfrontaments més que interessants i fins i tot es podria repetir el duel de la temporada passada entre l’equip francès i el Reial Madrid, vigent campió.

Les eliminatòries es disputaran amb anada i tornada, però ja no existeix el valor doble dels gols a domicili, com ja va passar la temporada passada. Els que han sigut primers de grup jugaran la tornada com a locals.

Els partits d’anada es disputaran el 14/15 i 21/22 de febrer i els de tornada el 7/8 i 14/15 de març. Tots els partits tindran lloc a les 21.00 CET.

Setzens de l’Europa League

L’Europa League coneixerà els aparellaments del ‘play-off’ de setzens a continuació, a partir de les 13.00 hores, en què s’enfrontaran els equips que es van classificar com a segons dels seus grups amb els tercers de la Lliga de Campions.

Els segons de la Lliga Europa són el Manchester United anglès, el Midtjylland danès, el Mònaco, el Nantes i el Rennes francesos, el PSV Eindhoven neerlandès, la Roma italiana i l’Union Berlín alemany. Jugaran la tornada a casa.

De la Champions arriben l’Ajax (Països Baixos), el Barcelona i el Sevilla (Espanya), la Juventus (Itàlia), el Bayer Leverkusen (Alemanya), el Salzburg (Àustria), el Xakhtar Donetsk (Ucraïna) i l’Sporting de Lisboa (Portugal), alguns dels quals arriben de manera ineludible amb el cartell de favorits.

Notícies relacionades

Els primers dels grups de la Lliga Europa (entre els quals el Betis i la Reial Societat) esperaran a la resolució d’aquesta eliminatòria, en què hi torna a haver el Sevilla, el rei del torneig, el Barcelona, víctima de l’Eintracht Frankfurt el curs passat, el Juventus i l’Ajax.

Els condicionants són els mateixos que en la Lliga de Campions, al no poder enfrontar-se equips de la mateixa associació. Els partits es jugaran el 16 i el 23 de febrer i el sorteig de vuitens tindrà lloc el dia 24.