Waterpolo

La selecció femenina de waterpolo jugarà per l’or en la final de la Lliga Mundial

RFEN

1

La selecció femenina de waterpolo s’ha colat en la lluita per l’or en la Lliga Mundial de Tenerife. El conjunt que dirigeix Miki Oca ha superat els Països Baixos amb un altre partit enorme (14-10) i jugarà aquest diumenge (14.40) contra Hongria, que ha sorprès la gran favorita, els EUA, a qui ha derrotat per 10-9 en l’altra semifinal.

«Ha sigut un partit molt dur, com qualsevol semifinal. Molt satisfet perquè l’hem tirat endavant, hem tingut un bon rendiment, sobretot en atac. La veritat és que en els quatre partits que portem aquí estem a un gran nivell. L’hem de mantenir», va valorar el seleccionador espanyol Miki Oca al final de l’enfrontament.

Van començar bé les coses per Espanya a la piscina del Reial Club Nàutic de Tenerife. La benjamina del grup, Cristina Nogué, executava des de la boia a la perfecció per fer l’1-0. Retallava Sleeking per a les neerlandeses, però altre cop Nogué, ‘on fire’, avançava l’equip d’Oca. Abans de la conclusió dels primers vuit minuts, Moolhuijzen tornava la igualada (2-2).

Sentència de Forca

Elena Ruiz s’estrenava en el duel amb el 3-2, però les d’Evangelos Doudesis tornaven a respondre sense titubejar, aquest cop per mitjà de Keuning. Bea Ortiz, en superioritat, batia Van den Dobbelstee. Repetia la jugadora de l’Astralpool CN Sabadell per posar, per primer cop, dos amunt les nostres (5-3). Moolhuijzen retallava distàncies, però Forca, sobre la botzina de possessió i un gol de paràbola, feia esclatar el públic de Tenerife. Abans del descans, gran parada de Martina Terré a un penal neerlandès, per deixar el 6-4 favorable.

En la represa, Espanya va mantenir el control del joc, a través d’un bon treball defensiu (8-6 a 5.30 per al final del quart). Paula Leitón posava per primera vegada tres amunt les d’Oca en una rematada de revers (9-6). Sleeking retallaria distàncies abans d’acabar-se el tercer quart (9-7).

Tot just començar l’últim acte, Bea Ortiz tornava a ampliar la renda (10-7) i ho deixava tot cara per a l’equip espanyol. De nou intercanvi de cops i el 12-9 i el 13-9 de Judith Forca ja sí que eren definitius amb només 1.47 minuts per jugar.

Espanya: Martina Terré; Cristina Nogué (2), Anni Espar, Bea Ortiz (3), Nona Pérez (1), María Palacio, Elena Ruiz (2), Pili Peña (1), Judith Forca (3), Paula Camus, Paula Leitón (2).