A l’Índia

Espanya es proclama campiona del Mundial sub-17

• La selecció revalida el títol de la categoria després de vèncer Colòmbia per la mínima a la final (0-1).

2

La selecció espanyola sub-17 es va imposar per la mínima a Colòmbia i va revalidar el campionat del món ja aconseguit el 2018 (0-1). Les categories inferiors estan protagonitzant una temporada per a la història. Són també campiones del Mundial sub-20 contra el Japó, i de l’Europeu sub-19 contra Noruega.

Era un dia històric per a Colòmbia, cap equip de la selecció cafetera havia aconseguit fins ara classificar-se per a una final d’un Mundial. Era també dia de reivindicar-se, després del menyspreu del president de la federació, que va afirmar que «els premis eren per a les professionals, elles són només unes noies amateurs». I ho van fer. Les futbolistes van saltar al camp amb tot. Enèrgiques, amb ritme i velocitat amb pilota. Va liderar l’atac Linda Caicedo, que va fer ús de la seva rapidesa per exigir a Sofía Fuente la seva millor versió. La portera espanyola va haver de treure una mà providencial en els primers minuts per evitar el primer gol de Gabriela.

Espanya va anar de menys a més. Es va tancar darrere en els primers minuts en un inici molt bo de Colòmbia, però va anar guanyant territori i aconseguint superioritats amb el pas del primer temps. La majoria d’ocasions van arribar amb xuts des de fora de l’àrea. El primer va ser el de Cristina, després de l’assistència de Vicky López, que va obligar Agudelo a sortir. Ho va tornar a intentar la internacional des de la frontal, que va rebutjar aquesta vegada la defensa. El primer va poder arribar al final del primer temps amb la rematada de cap de Marina Artero, després del córner de Vicky, que va tornar a atrapar la portera.

Gol afortunat

Un gol anul·lat a Cristina Librán per mà, la millor del duel, va canviar el ritme del partit. La col·legiada va valorar que la jugadora del Madrid CFF havia empès la pilota amb el canell després de veure l’acció al VAR. A continuació, la fluïdesa de la selecció va donar pas a un partit molt interromput per les constants faltes dels dos combinats nacionals.

Quan pitjor estava jugant Espanya, i més estava pressionant Colòmbia amb una Caicedo incansable, la selecció va decidir el partit en una acció desafortunada de Guzmán. Va assistir Paula Partido a Laia, amb una rematada que va colpejar en la defensa de la selecció cafetera per anotar el primer i únic gol del partit, amb què Espanya va aconseguir revalidar el títol del 2018.

Linda Caicedo va espantar diverses vegades la defensa espanyola en els últims minuts, però la poca associació de la colombiana en aquest final del duel, les va castigar. La selecció de Gonzalo va tenir els seus millors minuts del segon temps al final del partit. I Laia Martet, amb un xut al pal, i Vicky, amb un xut que se’n va anar per damunt d’Agudelo, van poder sentenciar el partit en el descompte.