Futbol femení

El FC Barcelona, a buscar un nou cop a la taula a la Champions davant el campió suec

Les blaugrana buscaran mantenir el primer lloc a Europa davant el Rosengard

El FC Barcelona, a buscar un nou cop a la taula a la Champions davant el campió suec

EFE/ENRIC FONTCUBERTA

1
Es llegeix en minuts

El Barça afrontarà aquest dijous el seu segon assalt a Europa davant el Rosengard, el campió suec (18.45 h) després de debutar la passada jornada amb una golejada històrica davant el Benfica. Guanyar la Champions és una prioritat per a les subcampiones d’Europa, que van presentar la seva candidatura amb un 9-0 davant les portugueses, resultat que ja consta com el més voluminós del club en la competició.

Rolfö serà una de les claus d’aquest partit. La blaugrana van compartir durant tres anys vestidor amb Renée Slegers, l’entrenadora del Rosengard: «Té molt coneixement de futbol, li agrada saber els detalls tàctics. Nosaltres venim de marcar molts gols, sobretot en l’últim partit de la Champions, però serà un duel diferent del del Benfica», va explicar la internacional sueca.

Vells coneguts a Europa

L’arribada de futbolistes com Geyse Ferreira o Lucy Bronze han donat al club l’efectivitat que va faltar en alguns partits la passada temporada. Sis victòries, 28 gols a favor i 1 en contra precedeixen a aquest segon duel de Champions. I l’última eliminatòria davant el Rosengard porta bons records a les blaugrana. Contra elles van aconseguir la primera classificació per a unes semifinals de la Champions al vèncer l’eliminatòria per un global de 3-0. La temporada 2016-2017 va marcar l’inici del Barça que coneixem ara. Feia només un any que el club havia formalitzat l’aposta per la secció fent-la professional.

Notícies relacionades

Salma Paralluelo ja ha rebut l’alta mèdica i ha viatjat amb la resta de l’equip –i amb María Pérez i Txell Font del filial– a Suècia. El Rosengard va perdre 2-1 davant el Bayern però va obligar les alemanyes a remuntar el gol inicial de Kullashi. A priori, l’únic rival que els hauria de competir pel primer lloc és el Bayern de Munic, que des de fa uns anys també lluita per obrir-se un camí a Europa.

«És un equip que vol tenir la pilota. Però davant el Bayern van modificar el seu model de joc, el seu pla de partit. Contra el Barça seran similars en intencions. Hi ha molts equips que quan ens enfrontem modifiquen el seu joc per contrarestar d’alguna manera la part defensiva. És un equip ordenat. Va ser una de les claus contra el Bayern», va analitzar Jonatan Giráldez.