Futbol femení

El FC Barcelona consolida el liderat amb una golejada contra el Betis

  • L’equip blaugrana arribava reforçat de la Champions, i va aconseguir la cinquena victòria contra un conjunt al que li urgia el primer triomf

  • Rolfö, Hansen i un gol en pròpia porta de Babajide van donar la victòria (0-3) a les jugadores de Giráldez en un camp en un estat lamentable

El FC Barcelona consolida el liderat amb una golejada contra el Betis

José Manuel Vidal

2
Es llegeix en minuts

El FC Barcelona va consolidar el seu liderat després d’imposar-se al Betis (0-3) i sumar la cinquena victòria consecutiva a la Lliga F. Les blaugranes, que ja van tancar la passada temporada invictes, aspiren a igualar els seus números en l’actual campanya.

El partit va perdre valor al terreny de joc del Betis Féminas, que va tornar a transportar-nos al futbol femení de fa uns quants anys. Tot i que en aquesta ocasió, no va envair el sentiment de nostàlgia sinó el de la vergonya. La Ciudad Deportiva Luis del Sol no era digne de l’elit ni complia els requisits que exigeix una lliga professional. Gespa artificial, porteries als laterals que impedien la visió, línies que convidaven a la confusió i un angle nefast per als gairebé 20.000 aficionats que van seguir el partit per Youtube. El futbol espanyol, abans de fixar-se en els estàndards d’Anglaterra, hauria de brindar uns mínims a les futbolistes.

El Betis va arribar debilitat a un dels enfrontaments més complicats de la temporada, penúltimes a la lliga i després d’haver sumat només 1 punt dels 12 possibles. Davant tenia un equip que arribava reforçat després d’una golejada històrica en el seu últim partit a Europa contra el Benfica. Però les de Francis Díaz van treure l’orgull i van plantejar un partit partit –en el terreny defensiu– contra el Barça. Les verd-i-blanques van pressionar molt bé les blaugranes i van mostrar estar físicament a l’altura de les subcampiones d’Europa. Però poc van poder fer en la faceta ofensiva. Només dos xuts en 90 minuts els deixaven lluny de poder treure algun punt de la cinquena jornada de lliga. 

Un inici competit

Notícies relacionades

L’equip de Giráldez, una mica més imprecís en l’inici de partit, va avisar en els primers cinc minuts de joc amb un gol anul·lat a Rolfö per fora de joc. Però les verd-i-blanques no van fer un pas enrere i van competir contra el Barça, que va veure com els pals li van impedir una victòria més primerenca. El primer va ser de Patri Guijarro, que va impactar amb el pal esquerre després d’una assistència de Nuria que la va deixar sola contra la portera. A la mitja hora de partit, se’l va tornar a trobar la central Irene Paredes, tot i que estava en fora de joc. I del tercer, de Marta Torrejón, va arribar la primera diana blaugrana (m. 41). Rolfö va agafar el rebuig i va fer el primer gol del partit, el segon de la sueca en els sis primers partits de temporada.

Després del descans, el FC Barcelona va intentar sentenciar el matx. Els intents de Crnogorcevic i Claudia Pina van aconseguir esgotar físicament la defensa andalusa, que va començar a tenir problemes musculars per les envestides blaugrana. Van entrar les habituals Aitana Bonmatí i Hansen, aconseguint donar a l’equip l’energia que necessitava. El conjunt verd-i-blanc va patir pels constants córners del rival, que sotjava cada cop més Mieres. I en un córner va arribar el gol en pròpia porta de Babajide, que intentava evitar la rematada de Crnogorcevic. Per sentenciar definitivament el duel, Hansen va fer ús de la seva qualitat tècnica per acomodar-se la pilota i marcar el tercer des del lateral de l’àrea petita.