Waterpolo

El Barceloneta s’emporta la Supercopa

RFEN

2

Un gol d’Alejandro Bustos a un minut i mig del final li ha donat al Zodiac Atlètic Barceloneta (7-8) la 17a Supercopa d’Espanya contra un Astralpool CN Sabadell que va anar per davant durant gairebé tot el partit i va posar contra les cordes el totpoderós equip mariner.

La final, disputada a la piscina de Can Llong del CN Sabadell, va oferir un emocionant duel amb protagonisme per al porter local Edu Lorrio, que va parar dos dels tres penals que li van llançar, i Alejandro Bustos, que va marcar dos gols, l’últim decisiu per al triomf mariner. A ningú va estranyar que tots dos fossin escollits com a millor porter i millor jugador de la final.

La final va començar amb molt respecte entre els dos equips i un notable desencert en atac, especialment de l’Atletic Barceloneta, que va malgastar les quatre superioritats que va tenir inclòs un penal en l’últim segon, que Edu Lorrio va aturar a Felipe Perrone.

El Sabadell va esperar a la tercera jugada en superioritat per fer l’1-0, obra del jugador del planter Josep Bonet en una bona combinació, per arribar amb aquesta mínima renda al final del primer quart.

L’Atletic va trigar 10 minuts a fer el primer gol, gràcies a Luke Pavillard (1-1), i a partir d’aquest moment es van succeir els gols de Sergi Cabanas per al 2-1, replicat per Felipe Perrone per al segon empat (2-2).

El Sabadell va tornar a la càrrega liderat per una gran defensa i l’encert en atac de Fran Valera i Kostas Averka per situar-se amb un avantatge de dos gols (4-2)

Però l’equip d’Elvis Fatovic va tornar la igualtat, gràcies als gols de Pavillard de penal i Unai Biel per arribar 4-4 a l’equador de la final.

Mantenir la iniciativa

Fran Valera i especialment el porter Edu Lorrio van ser determinants en el tercer quart perquè l’equip de Quim Colet continués amb la iniciativa al marcador.

Valera va fer el seu segon gol per al 5-4 i a continuació Lorrio va parar el segon penal, en aquest cas a Biel. Al contrari que Bernat Sanahuja, que sí que va marcar la pena màxima per arribar al 6-4, fins i tot desaprofitant una superioritat per anar-se’n de tres al marcador.

L’Atlètic Barceloneta, amb el seu ofici habitual en les finals, va marcar en l’última jugada del tercer quart, amb gol de Bustos, i en la primera de l’últim obra del montenegrí Matkovic per tornar el 6-6 a l’electrònic.

Sergi Cabanas va mantenir viva l’esperança del Sabadell aconseguint el 7-6, si bé va trobar la rèplica de Miguel de Toro per a un nou empat (7-7).

El Barceloneta va trobar el seu moment per clavar la urpada final després d’estar tot el partit per darrere del marcador amb el 7-8 d’Alejandro Bustos a un minut i mig del final.

El Sabadell ho va intentar tot per forçar l’empat i els penals, però el llançament de Bernat Sanahuja es va estavellar al pal de la porteria d’Unai Aguirre.