El FC Barcelona, líder en solitari després de guanyar l’Athletic (0-3)

• El conjunt de Giráldez, amb un futbol menys vistós que el curs passat, aconsegueix la quarta victòria de la temporada i el primer lloc de la Lliga F

EFE

2

L’actual temporada està mostrant una faceta del FC Barcelona desconeguda fins ara, un equip amb un futbol bastant menys vistós que el d’anys anteriors però igual d’eficaç. Després de la golejada a l’Athletic (0-3) és l’únic equip que ha guanyat tots els partits de la competició i ja és líder en solitari de la Lliga F.

Igual que en els altres tres partits, al conjunt blaugrana, que continua notant l’absència de Alexia Putellas i Aitana Bonmatí, li va costar encaminar el duel. Malgrat que sí que van tenir fluïdesa en els primers minuts de joc amb un Athletic més obert, es va tornar a evidenciar la dificultat per finalitzar les jugades, sobretot en el primer temps.

El plantejament d’Iraia Iturregi no hauria funcionat sense la posada en escena de Mariasun Quiñones, que va frenar les oportunitats que va tenir el Barça, fins i tot la triple ocasió que van protagonitzar Patri Guijarro, Hansen i Marta Torrrejón en els primers minuts de joc.

Tampoc la qualitat tècnica demostrada un cop més per Graham Hansen, que va driblar i retallar a plaer, va fer que l’equip pogués entrar amb més facilitat a l’àrea rival. Patri Guijarro, després de desfer-se de dues rivals, va provar Quiñones –que estava una mica avançada– amb un xut des del mig del camp que també va parar la portera. L’Athletic guanyava seguretat amb el pas dels minuts, deixant molt pocs espais al conjunt de Giráldez i frenant el seu potencial ofensiu.

Però totes les dificultats plasmades en el primer temps per acabar les jugades es van resoldre amb senzillesa després del descans, malgrat que semblava que les blaugranes havien fet un pas enrere. Rolfö va assistir Claudia Pina amb una centrada al segon pal, i la jove atacant va rematar des de la segona línia per marcar el primer gol del partit i reivindicar la seva titularitat. Poc després, va poder marcar el segon amb una doble oportunitat que li va negar Mariasun Quiñones.

El primer gol blaugrana va obligar l’Athletic a obrir-se i va tornar-li al Barça el ritme i la velocitat que no havia tingut fins aleshores. I va ampliar la distància. Hansen va oferir el segon a Geyse amb una centrada al punt de penal que la brasilera no va fallar per sumar el seu quart gol en els tres primers enfrontaments de lliga.

Amb el segon gol l’equip va deixar enrere un ritme imparable i va mostrar el seu vessant més conformista. Aitana Bonmatí va tornar als terrenys de joc i va disputar els primers minuts de la temporada després de recuperar-se de la seva lesió muscular, demostrant en més d’una ocasió la seva qualitat en espais molt reduïts.

La migcampista, que està cridada a guiar l’equip després de l’absència d’Alexia, va tornar a donar velocitat i ritme a l’equip. I després que Crnogorcevic recuperés la pilota en una sacada de banda de l’Athletic, va assistir Mariona perquè marqués el tercer i sentenciés el partit. Aquest triomf torna el grup blaugrana al mateix lloc que la temporada passada, líders en solitari després de ser l’únic equip a guanyar els quatre partits de la competició.