Waterpolo

El CN Mataró revalida la Supercopa de waterpolo femenina

Un gol del seu fitxatge estrella Rita Keszthelyi a tres minuts del final decideix un pols de màxim equilibri amb el CN Sabadell (10-9)

RFEN

1

L’Assolim CN Mataró va revalidar el títol de la Supercopa d’Espanya femenina de waterpolo al guanyar per 10-9 l’Astralpool CN Sabadell, amb un gol decisiu del seu fitxatge estrella Rita Keszthelyi a tres minuts per al final, en una igualada final disputada a la piscina Joan Serra de Mataró (Barcelona).

L’equip de Dani Ballart suma el seu tercer títol de Supercopa, mentre que el Sabadell es queda amb 11 títols en el global de les catorze edicions disputades fins ara.

El Mataró va portar el comandament de les operacions en atac en un primer quart que va començar amb els gols d’Anni Espar i Queralt Bertran, que van situar el 2-0. L’equip de David Palma es va estrenar amb els gols de dos dels seus fitxatges, Elena Ruiz i Bea Ortiz, però les locals van respondre amb dues dianes de Keszthelyi, el segon des de molt lluny a un segon per al final, per deixar un 4-2 en el primer quart.

El Sabadell va reaccionar en el segon acte amb tres gols d’Elena Ruiz, Bea Ortiz i Judith Forca, amb el qual el conjunt visitant va aconseguir el seu primer avantatge de l’enfrontament (4-5). Les del Maresme van equilibrar primer a cinc i després a sis el partit, amb les dianes de Sevenich i Avegno, mentre que Maica García anotava per les vallesanes i tornava el parcial de 4-2 en l’equador de la final (6-6).

El tercer quart va continuar amb la igualtat entre unes i altres amb protagonisme per a les porteres María Elena Sánchez i Laura Ester. Dos gols de Van der Kraats, per a les locals, i dos més de Bea Ortiz i Maica García, per a les visitants, van deixar-ho tot obert a falta de vuit minuts (8-8).

El Mataró va reprendre la iniciativa en l’últim quart amb el segon gol de penal de Van der Kraats. Judith Forca en una doble superioritat igualava a 9, però en el següent atac Rita Keszthelyi tornava l’avantatge a les locals a tres minuts per a la conclusió.

El Sabadell es va precipitar en els últims llançaments davant la defensa rival i va ser incapaç de portar el partit als penals.