«DIFÍCIL POSAR-LI MÀ A AQUEST BARÇA»

Aguirre: «¿Lewandowski?, ens té fotuts, ens ha tocat en el Mundial amb Mèxic»

  • El tècnic del Reial Mallorca elogia la millora del Barça de Xavi Hernández en defensa i assegura que qualsevol equip de LaLiga voldria tenir de titular qualsevol suplent culer

  • «Tots els Barça s’assemblen, perquè tots els Barça beuen de la mateixa font, però no oblidem que el millor Barça va tenir el 10, Leo, Messi, que ho canviava tot», assenyala Aguirre

Aguirre: «¿Lewandowski?, ens té fotuts, ens ha tocat en el Mundial amb Mèxic»

EFE / CATI CLADERA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

«¿Em pregunta per Lewandowski?, doncs tremend futbolista, tremend ‘killer’, golejador dels de tota la vida, que ens té fotuts perquè el tenim, junt amb l’Aràbia Saudita i l’Argentina, en el grup de Mèxic del Mundial i això fot, però molt content ja que m’enfrontaré a ell per primera vegada i, a més, LaLiga es beneficia de tenir un jugador tan gran com ell en la seva competició. Un paio que fa gols de qualsevol manera, que no li pots donar ni un centímetre ni un segon perquè la entra i que, pel que he vist, s’ha adaptat a les mil meravelles a la nostra Lliga, al Barça, al vestidor i, ¡carai!, sembla que parla castellà millor que jo. El vaig veure parlar amb els àrbitres, amb els companys, amb tots i vaig pensar que hauríem de parlar tots alemany així... ¿no? ¿no?, tremend aquest noi, d’aquells que sembla que no hi és i sí que hi és, ¡vaja si hi és!»

El Mallorca, envalentit

El simpàtic i trempat Javier Aguirre, tècnic mexicà del Reial Mallorca, que demà (21.00 hores) rep, a Son Moix (Palma), el nou Barça de Xavi Hernández, s’ha mostrat avui molt xerraire sobre les virtuts del conjunt culer i, sens dubte, està convençut que serà un partit complicadíssim per al seu equip.

«Hem estat creixent a poc a poc. Cada dia que passa som millors. En aquesta aturada de seleccions, estudiem molt el Barça, mirem molts vídeos, els nois van millorar enormement la seva tècnica, ja no perdem tantes pilotes absurdes, com ens va passar contra l’Athlètic, xutem més a porteria, traiem més corners a favor, però, és clar, contra el Barça serà difícil tenir la pilota i continuar millorant en totes aquestes direccions, ells són un gran equip», va comentar el míster local.

«Tothom parla de com ataca el Barça, però, ara, defensa molt bé amb i sense pilota: porta un gol en sis partits»

Javier Aguirre / Entrenador del Reial Mallorca

No cal dir que Aguirre no es va parar ni mig minut a comentar les baixes que té el Barça. «¡Per Déu, el Barça té una banqueta que ja voldríem tots els clubs com a titular!, així que el que surti serà boníssim i no baixarà el nivell de l’equip, del joc, de la seva eficàcia». Això sí, Aguirre va voler elogiar «la gran millora, cosa que penso que no s’hi fixa ningú, que ha tingut el Barça en els últims partits en defensa. Sempre es diu que el Barça és un equip que ataca molt, creat per atacar, però defensa de meravella, amb i sense pilota. Cert, a ells els agrada defensar amb pilota, però han millorat moltíssim defensant sense pilota i, fins i tot, a pilota aturada, que podria ser una de les possibilitats per fer-los un gol, com vam fer al Camp Nou amb la rematada de cap de Raillo. No oblideu, ja que diem que defensen molt bé, que han encaixat un gol en sis partits».

Ser valents

Notícies relacionades

«És a dir, el Barça és un equip a qui és molt, molt, difícil posar-li mà, molt, però nosaltres estem bé, hem començat bé i tenim ganes de fer un bon partit davant la nostra gent, que està molt il·lusionada», va continuar explicant Aguirre, que, sí, clar, va reconèixer que l’estil de joc culer és inconfusible. «No hem de fer comparacions i menys, clar, amb el millor Barça de Pep (Guardiola), ja que aquell equip, a més de beure de la mateixa font que beuen tots els Barça i que beu el Barça de Xavi, tenia el 10 aquell, Leo, Messi, que, quan la pilota passava per ell, ho canviava tot».

Això sí, Aguirre, que reconeix i explica la dificultat del partit de demà, només demana que els seus siguin valents. «No dic que arrisquin, no, dic que s’hi atreveixin, que vulguin la pilota, ho repeteixo, difícil retenir-la amb el Barça, ja que ells també la volen i et pressionen molt a dalt per recuperar-la com més a prop de la teva porteria, millor. Demano que no ens cremi la pilota als peus i que, si ens la treuen, que sigui per virtuts del rival, no per por nostra. M’agradaria que, quan tinguem la pilota, aconseguim fer tres o quatre passades seguides, sortir de la seva pressió i mirar de construir una jugada. ¡Tant de bo ho aconseguim demà!»

Temes:

Espai Barça