FUTBOL

Scholz reconeix que les condicions dels treballadors del Mundial de Qatar estan lluny de ser ideals

Scholz reconeix que les condicions dels treballadors del Mundial de Qatar estan lluny de ser ideals
1
Es llegeix en minuts

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha assenyalat aquest diumenge durant una visita oficial als Emirats Àrabs Units que les condicions dels treballadors migrants del Mundial de Qatar han millorat en els últims anys, però segueixen lluny de ser ideals.

«Notem que hi ha avenços en temes que van haver de ser combatuts durant molt de temps, com la situació dels treballadors. Fins i tot si això està lluny (de ser així)», ha dit el canceller alemany des de Doha després de reunir-se el dia anterior amb el príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman.

Notícies relacionades

Malgrat que Scholz no ha confirmat si assistirà personalment a l’esdeveniment, ha ressaltat que el representant d’Alemanya per al Mundial de Qatar es decidirà «amb poca antelació» en el marc de les crítiques que rep el país pel tracte als treballadors migrants.

Migrants del Nepal, Sri Lanka, l’Índia, el Pakistan i Bangladesh treballen en la construcció d’estadis per allotjar els partits, però també d’hotels, aeroports o línies de transport. Segons va revelar ‘The Guardian’ al febrer, més de 6.500 treballadors migrants han perdut la vida a Qatar des del 2010 per aquesta raó.