FUTBOL FEMENÍ

El Barça goleja el Vila-real i ja és líder de la Lliga F

Mapi León, Oshoala i Clàudia Pina van ser les protagonistes blaugrana en el seu primer partit a domicili

El Barça goleja el Vila-real i ja és líder de la Lliga F

@FCBfemeni

3
Es llegeix en minuts

El FC Barcelona es va imposar al Vila-real (1-4) en el seu primer partit a domicili. Tot i que el conjunt de Monfort va ser capaç de frenar la capacitat ofensiva del Barça durant el primer temps, l’equip va acabar sent superior i va aconseguir la seva segona victòria de la temporada, que el posa com a líder de la Lliga F, per la diferència de gols contra el Madrid CFF.

El Vila-real, després de les dues doloroses derrotes de la temporada passada, tenia molt clar a què havia de jugar contra el Barça. Monfort, que va fer dos canvis respecte al primer partit contra la Reial Societat, no volia tornar a viure una golejada com la de fa un any, en les quals les de Giráldez –que no era a la banqueta per sanció, van vèncer 8-0. Van apostar per dificultar-los la sortida de pilota a les defenses i per pressionar a dalt. I els va funcionar. Al Barça li va costar molt generar ocasions, almenys molt més de l’habitual. Van aconseguir anul·lar Marta Torrejón, que és una de les que inicia l’atac blaugrana, i que no se la va veure en l’àrea rival fins al final de la primera part, ja amb el marcador al seu favor.

Mapi León va ser una de les internacionals més assenyalades durant aquella setmana i li va tocar reivindicar-se on més li agrada, en el camp. Va arribar al Vila-real compartint a les seves xarxes el suport d’Alex Morgan i Megan Rapinoe, dues de les futbolistes més mediàtiques del planeta. I va demostrar el seu potencial a la gespa. A més de firmar un partit impecable en defensa va marcar el primer gol del Barça, que serà un dels més destacats de la temporada. Graham Hansen estava en posició per llançar la falta que acabaven de fer-li, però la central sabia que era més indicat per a una esquerrana. I va colpejar a la perfecció, amb un tret amb potència i centrament que va anar directe a l’escaire.

Després del gol, les blaugrana van recuperar la seva essència. I van saltar al camp amb el caràcter abassegador que els caracteritza, generat quatre ocasions en els primers sis minuts. Mariona Caldentey es va desfer de la pressió d’Ainoa i va assistir Oshoala perquè marqués el segon. La davantera nigeriana va recollir la pilota en el lateral de l’àrea i va definir a la perfecció, va superar Elena de Toro i va marcar el seu primer gol de la temporada. L’africana, després de marcar l’ocasió més complicada del partit, va fallar dos trets a porteria.

Notícies relacionades

El Vila-real, que havia anul·lat molt bé el Barça en la primera part, no va ser capaç de mantenir-lo. Però quan menys ho esperava va tornar a entrar en el partit. Un error de Patri Guijarro a la sortida de pilota, va permetre a Ainoa recuperar, fingir i assistir Rocío García, que va rematar l’escaire. El gol, però, va estar lluny d’apagar un FC Barcelona que havia recuperat el seu perill. I que, amb l’entrada de Walsh i Clàudia Pina, va canviar el ritme de la trobada.

Clàudia Pina s’ha convertit en el revulsiu perfecte per a Giráldez. Poques vegades no marca quan és al terreny de joc. I no va ser diferent contra el Vila-real. Després d’una gran actuació de Hansen, que va retallar al darrere del Vila-real i va assistir la interior, va rematar i va marcar el tercer gol en el seu debut de lliga. Les blaugrana van continuar pressionant i van aconseguir sentenciar el partit en el seu enèsim servei de banda. Després d’un centre de Mapi León al primer pal, Lara –que havia fet un gran partit– va marcar en pròpia porta l’1-4 definitiu.

Vila-real 1– FC Barcelona 4