Distinció

La Fundació i l’Equip Olímpic de Refugiats, premi Princesa d’Astúries dels esports

El guardó reconeix «l’oportunitat que dona als esportistes en zones de conflicte i llocs on els drets humans es veuen vulnerats de desenvolupar la seva activitat esportiva i personal»

1
Es llegeix en minuts

La Fundació i l’Equip Olímpic de Refugiats han sigut guardonats avui amb el premi Princesa d’Astúries dels esports 2022. El jurat, reunit aquest matí a l’hotel de la Reconquista d’Oviedo, ha justificat el guardó per «l’oportunitat que brinda la Fundació als esportistes en zones de conflicte i llocs on els drets humans es veuen vulnerats de desenvolupar la seva activitat esportiva i personal».

Notícies relacionades

Tal com assenyala l’acta del jurat, l’Equip Olímpic de Refugiats «uneix els màxims valors de l’esport, com la integració, educació, solidaritat i humanitat, i representa un missatge d’esperança per al món».

La candidatura ha sigut proposada per Juan Antonio Samaranch Salisachs, vicepresident del Comitè Olímpic Internacional, i ha sigut recolzada, entre d’altres, per Pau Gasol, premi Princesa d’Astúries dels esports 2015, i Roxana Maracineanu, exministra delegada adscrita al Ministeri d’Educació Nacional, Joventut i Esport de França.