L’ESCÀNDOL DE LES XARXES SOCIALS

Bartomeu va pagar 380.000 euros de comissió en el ‘Barçagate’

El president blaugrana va contractar de mitjancer Jaime Malet per contactar amb l’empresa que va crear perfils falsos, segons els Mossos

Bartomeu va pagar 380.000 euros de comissió en el ‘Barçagate’
1
Es llegeix en minuts

L’expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu, no va demanar la creació de perfils falsos en el Barçagate, segons va declarar aquest dimarts Jaime Malet, la persona que va exercir de mitjancera entre l’entitat blaugrana i Nicestream, l’empresa contractada per monitoritzar les seves xarxes socials. Però Bartomeu va gratificar amb una abundant comissió Malet, a través de la seva societat Telampartners, per aquesta simple gestió. Els Mossos sostenen que el Barça va pagar 382.361,49 euros. Per aquesta mateixa tasca d’intermediació entre Estrella Damm i Nicestream, els guanys van ser de de 20.872,50 euros.

Malet, el propietari de l’empresa Telampartners, ha testificat avui davant el Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que investiga si hi va haver administració deslleial i corrupció entre particulars en la contractació de Nicestream per part del Barça. Segons fonts judicials, Malet va assegurar que en la reunió en la qual va ser present, Bartomeu no va sol·licitar a Carlos Ibáñez, propietari de Nicestream, que s’ataqués ningú. I que, si així hagués sigut, s’hauria negat a fer la intermediació entre les dues parts.

L’1 de març del 2021, el mateix dia de les detencions de Bartomeu, la seva mà dreta Jaume Masferrer, l’exdirector dels serveis jurídics Román Gómez-Ponti i l’exdirector general Òscar Grau, tots ells investigats en la causa, els Mossos d’Esquadra van escorcollar la seu de Telampartners.

Anàlisi del cens electoral

Notícies relacionades

Entre els indicis que la policia autonòmica va trobar en el registre destaca un informe (pràcticament idèntic a un altre de trobat a la seu de Nicestream) que detallaria, segons el cos policial, l’estratègia a seguir en la prèvia de les passades eleccions del club blaugrana amb «accions encaminades a influir en l’opinió mitjançant perfils creats a les xarxes socials» i en el qual es parla de l’anàlisi del cens electoral del Barça.

Durant la declaració, les fonts pròximes a la defensa i a l’acusació coincideixen que Malet va admetre haver rebut un correu amb aquest informe procedent de Nicestream, però va puntualitzar que la intenció d’Ibáñez era intentar contactar amb algun dels candidats a les eleccions del Barça per treballar per a ell durant la campanya electoral. Malet va explicar que finalment aquesta proposta no va fructificar perquè no coneixia cap dels possibles candidats i en aquest cas no li va poder presentar ningú a Nicestream.