• ‘Hat-trick’ de Benzema per remuntar el Celta i estrena amb gol de Camavinga

Efe / Emilio Naranjo

2
José María Expósito

L’afició del Reial Madrid va anar feliç al Bernabéu aquest diumenge 560 dies després de l’última vegada i se’n va anar encara més contenta després de presenciar una doble remuntada contra el Celta (5-2) que va tenir de tot: ‘hat-trick’ d’un Benzema estel·lar, gol del debutant Camavinga i sobretot un recital d’un Vinícius en estat de gràcia. Com el mateix estadi, el projecte de Carlo Ancelotti està en obres (les llacunes defensives són notòries), però a la ment de l’afició blanca es projecta un bon futur.

La il·lusió per la tornada –preparada amb l’emoció de l’emotiu homenatge a Lorenzo Sanz– va tardar poc a esfumar-se. Els quatre minuts que va tardar la defensa blanca a fer-se un embolic. Ni Miguel Gutiérrez, ni Nacho ni Militão van saber treure la pilota i Aspas va assistir un Santi Mina que no va fallar.

Amb un 4-4-2

Però el gol no va semblar fer efecte en un Madrid que, després de les baixes d’última hora d’Alaba i Bale, va sortir amb un 4-4-2 amb Hazard i Benzema en punta. Vinícius va marcar el ritme, demostrant que és el jugador més en forma; Hazard va mostrar per moments desvergonyiment en el regat i el xut poques vegades exhibit amb la samarreta blanca, i Benzema va fer el que millor se li dona: obrir la llauna. Una centrada de Casemiro despenjada per Valverde la va convertir en l’empat (m. 24).

El Bernabéu va disfrutar d’una gran mitja hora de joc dels seus, però el gegant va demostrar tenir peus de fang. Si de meitat cap endavant tot funcionava, darrere el Madrid era un colador. Una mala decisió de Nacho va propiciar una cavalcada sense oposició d’Hugo Mallo fins a trobar Cervi, que a la mitja volta i d’esperó va rematar al pal per agafar el rebuig i anotar l’1-2 amb el beneplàcit de la defensa local.

Debut amb gol de Camavinga

E l Madrid ja no es va recuperar d’aquest segon cop fins al descans, amb la por ficada al cos davant la seva pròpia fragilitat defensiva. Però tot just començar la segona meitat, Benzema va resoldre amb un cop de cap a l’escaire una centrada mesurada de Miguel Gutiérrez i poc després va assistir Vinícius, que no va fallar davant Dituro. El brasiler va escalar la grada (pel tros sense lones) per celebrar amb el públic el seu quart gol.

Ni l’entrada de Camavinga va cosir un partit trencat, amb ocasions a les dues porteries, però gols només a la del Celta. El centrecampista francès es va estrenar 6 minut després del seu debut després d’una espectacular jugada de Modric, i Vinícius es va confirmar com a heroi del madridisme al provocar un penal que la grada va demanar que llancés ell, tot i que Benzema no l’hi va cedir. En qualsevol cas, la festa va ser completa al Bernabéu.