La temporada blanc-i-blava

L’Espanyol pateix una dolorosa derrota en el minut 99

• De Tomás va marcar el primer gol periquito després de la tornada a Primera, però l’Atlètic va remuntar en el tram final amb els gols de Carrasco i Lemar.

RCD Espanyol vs Atletico de Madrid

RCD Espanyol vs Atletico de Madrid / David Ramirez (David Ramirez)

2

Amb una primera part notable i una segona de discreta l’Espanyol va prolongar el seu infortunat camí en la tornada a Primera. L’equip periquito va trencar la sequera anotadora gràcies al golàs de Raúl de Tomás que va donar avantatge als blanc-i-blaus, però va mantenir el seu caseller de victòries a zero. El campió va reaccionar a la segona meitat i va acabar emportant-se els tres punts amb un gol de Lemar en el minut 99 que va fer molt mal als locals.

Amb 2 punts de 12 de possibles no pot dir-se que l’inici periquito sigui il·lusionant. Almenys quant a les xifres. Analitzant-ho més fredament ha de reconèixer-se que el quadro de Vicente Moreno ha tingut bons moments de joc i ha competit de tal manera que segurament mereixeria una puntuació més alta. Els 10 minuts d’afegit en el pols d’aquest diumenge van ser una punyalada que va acabar confirmant-se amb el gol final de Lemar. Una vegada més, el campió es va salvar en l’últim sospir. Els homes de Simeone mai perden la fe.

La dupla Suárez-Griezmann

Tot anava encaminat cap a unes taules. Semblava que es repetiria l’1-1 d’aquell ja llunyà 1 de març del 2020, quan el duel va acabar equilibrat amb més de 30.000 espectadors a l’RCDE Stadium. Aquest diumenge hi va haver la meitat de periquitos a les grades per les restriccions d’aforament, que ara se situen en el 40%. El xut final de l’Atlètic, en el que potser va poder fer-hi més Diego López, va suposar un dur càstig.

Sense Sergi Gómez, sancionat, ni David López, amb molèsties, a Vicente Moreno li va tocar alinear el tocat Calero, que només va durar mitja part. El del planter Recasens va recollir el seu testimoni. En el campió, Simeone va estrenar la dupla composta per Griezmann i Suárez sense excessiva fortuna. L’actuació de tots dos va ser discreta. Millor va estar RDT, que va trencar la sequera periquita amb un superb cop de cap que va sorprendre Oblak a cinc minuts del descans.

Triple canvi

No estava satisfet el Cholo amb el joc del seu equip i va buscar un pas de rosca amb un triple canvi en el descans. Hermoso, Trippier i Correa van ser els damnificats. Després li tocaria a Griezmann, que no va durar ni una hora sobre la gespa, i a Suárez. En el minut 70 ja havia gastat els cinc canvis, però va tenir els efectes desitjats gràcies a l’acció personal de Carrasco, que va posar les taules amb un cop amb l’esquerra creuat (m. 79). L’àrbitre havia anul·lat abans l’empat de Lemar (m. 53) per fora de joc de Suárez.

No es va conformar l’Atlètic amb l’empat i es va llançar amb decisió a buscar el triomf davant un Espanyol fos que va patir una davallada brutal en la recta final. Els 10 minuts de prolongació van caure com una llosa sobre els locals i Lemar va posar la punta en l’últim sospir.