MANCHESTER UNITED – NEWCASTLE (4-1)

Cristiano Ronaldo firma la tornada perfecta a l’Old Trafford amb dos gols

  • «¿Cristiano? Ell fa la seva, bàsicament, i ho fa així de bé», diu Solskjaer després del retorn enlluernador del portuguès

Cristiano Ronaldo firma la tornada perfecta a l’Old Trafford amb dos gols

@ManUtd

2
Es llegeix en minuts

«¿Cristiano? Ell fa la seva, bàsicament, i ho fa així de bé». Aquestes van ser les paraules d’Ole Gunnar Solskjaer, tècnic del Manchester United, per definir l¡actuació del seu nou davanter, de 36 anys, una llegenda d’una altra època, que s’entesta a continuar fent història a la Premier League. Cristiano Ronaldo, el nom del cap de setmana a Anglaterra, no va defraudar i va sentenciar el Newcastle amb un doblet. La tornada perfecta al Teatre dels Somnis. I, qui sap, si la corroboració del fet que aquest United està preparat per competir per tot.

L’entrenador noruec va donar a l’Old Trafford el que demanava amb la titularitat de Ronaldo. «No ho vaig dubtar ni un moment, de cap manera. Per alguna cosa és Cristiano Ronaldo. Era un dia per disfrutar amb l’afició, i crec que ho hem fet». Els dos gols del portuguès van doblegar un Newcastle que apuntava a víctima perfecta i va acabar batallant. Els de Steve Bruce van empatar després del descans, i només van abdicar quan Ronaldo els va atiar per segona vegada.

Festa des de l’escalfament 

La festa de Cristiano va començar a l’escalfament, ovacionat en cada toc de pilota, però es va apaivagar fins al descans. El Manchester United té una notable reunió de talent en atac, però encara sembla que els falta registres tàctics quan el rival es tanca darrere. Encallats en atac posicional, Ronaldo va patir. Però els va rescatar, tant a ell com als ‘red devils’, el seu inigualable instint de gol.

A punt del descans va obrir la llauna sense ostentacions, empenyent a l’àrea petita un rebuig de la porter Woodman amb xut de Greenwood. Van esclafir en un crit els 74.000 espectadors de l’Old Trafford, celebrant el moment perfecte. Es va aixecar fins i tot la llotja, on no faltava ningú. Des de Jorge Mendes, agent i artífex de la tornada del portuguès, fins a la família Glazer, la propietària del club, que no trepitjava l’Old Trafford des del 2019 atemorits per la mala premsa que envolta la seva pròpia casa.

El Manchester va arribar al descans amb el so del «¡Suuu!» del de Madeira, i va tornar amb un ensurt: l’empat del Newcastle. Els ‘magpies’ havien tingut diverses contres, exposant les carències del United, i en la represa va castigar l’espanyol Manquillo.

La connexió portuguesa amb Bruno Fernandes

Els de Steve Bruce amenaçaven d’espatllar la festa, però Cristiano estava per la feina. Al cap de pocs minuts, quan el partit es trencava, va arrencar a córrer com si per a ell no passés el temps. Va rebre la passada de Shaw, va esquivar Clark i va batre Woodman d’un xut amb l’esquerra. Pura eficiència. I, de nou, el crit.

Notícies relacionades

Allà el Newcastle ja va dimitir, i Bruno Fernandes i Lingard van engrandir la ferida dels de Steve Bruce, que va decidir rendir-se a Cristiano a l’acabar el partit: «Si hi ha alguna superestrella per sobre de la resta, ha de ser ell. Aquesta tarda ho hem presenciat. Un instint matador. Ronaldo és una altra cosa».