Golf

Jon Rahm afronta sobrat d’ambició l’Open Britànic

  • «Seria bastant increïble guanyar l’Open. A Espanya ningú l’ha guanyat des de Seve», assegura

  • Després del seu triomf a l’US Open, el golfista basc aspira a un doblet que ningú aconsegueix des de Tiger el 2000

Jon Rahm afronta sobrat d’ambició l’Open Britànic

Lee Smits / Reuters

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La vida ha donat un tomb espectacular per a Jon Rahm des que el passat 21 de juny aixequés el trofeu de campió de l’US Open a l’exigent escenari de Torrey Pines, a la costa de San Diego. El seu triomf va arribar acompanyat del seu salt al número u del rànquing mundial, una posició de la que s’ha despenjat aquest diumenge per mil·lèsimes amb el seu setè lloc a l’Open d’Escòcia.

El golfista biscaí de 26 anys és el centre de les mirades allà on va i aquesta setmana en el Royal Saint George’s de Sandvitx (Anglaterra), on es disputarà l’Open Britànic, el quart i últim gran de l’any, apareix clarament destacat en totes les apostes (8/1) per davant d’alguns dels grans noms de referència com Brooke Koepka, Jordan Spieth, Rory McIlroy o Xander Schauffele (17/1).

«Vinc al British amb la mateixa emoció que a l’US Open i estic preparat per a la pressió. Crec que aquesta setmana vaig jugar bastant bé a l’Open d’Escòcia, així que em sento en bona forma i desitjant que arribi el desafiament», va explicar Rahm en la seva compareixença davant la premsa, conscient que ara el seu nom sorgeix de forma immediata entre els candidats a la victòria, tot i que això diu que no el descentra.

Seve, com a guia

Notícies relacionades

 «Seria bastant increïble guanyar l’Open. A Espanya ningú l’ha guanyat des de Seve (ho va fer el 1979, el 1984 i el 1988) i vèncer seria una cosa única», admet el jugador de Barrika, guanyador aquest any precisament del trofeu Ballesteros al millor jugador del circuit europeu, premi que va recollir poc abans de l’US Open. «Ara el següent és veure si un guanya dos grans seguits. Al final és bo, seria bonic escriure la història d’algú que ha guanyat dos Open seguits. Soc bastant ambiciós i sí que ho tinc al cap. L’únic bo d’haver guanyat un gran és que les expectatives canvien una mica», va dir Rahm sobre la possibilitat de repetir la gesta del nord-americà Tiger Woods, l’últim que va encadenar l’US Open i el British el mateix any: el 2000.

 Rahm encapçalarà l’armada espanyola que competirà a Sandwich amb la presència de Sergio García, campió del Masters de 2017, dues vegades segon a l’Open (a Carnoustie en 2007 i Hoylake el 2014), Gonzalo Fernández Castaño, Rafa Cabrera Bello (quart en el 2017 a Royal Birkdale) i  Jorge Campillo.