Europeus de natació

Hugo González es destapa amb un bronze europeu de rècord en els 50 esquena

Hugo González es destapa amb un bronze europeu de rècord en els 50 esquena
1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El moment esperat per la natació espanyola des de fa molts anys va arribar, al final, aquest dimarts a Budapest. Hugo González de Oliveira es va penjar el bronze de l’Europeu a la final dels 50 esquena. És la primera fogonada per al nedador mallorquí, de 22 anys, de qui s’esperava que explotés a la gran competició després d’haver sigut quatre vegades campió del món júnior, però que fins ara no havia aconseguit mostrar el seu nivell en una cita d’elit.

El bronze per a Hugo González va arribar acompanyat d’un rècord d’Espanya (24.47) en una prova en què el rus Kliment Kolesnikov va tornar a batre el rècord del món amb 23.80, igual que va fer la vigília. La plata va ser per al romanès Robert Andrei Glinta amb 24.42.

Notícies relacionades

Amb una posada en escena i un temps de reacció esplèndids, el nedador que competeix pel Canoe i que durant les dues últimes temporades estudia i entrena als Estats Units, va demostrar que ha arribat a la cita d’Hongria en un gran moment, amb bons resultats a la seva etapa nord-americana i ja amb plaça garantida als Jocs.

Hugo González va rebaixar en una centèsima el rècord que Aschwin Wildeboer va establir al Mundial de Roma 2009 i va trencar una ratxa negra. Si les dones han sostingut la natació espanyola a les últimes edicions dels Europeus (l’última medalla va ser la plata de Jessica Vall el 2018 a Glasgow), feia 21 anys que un nedador espanyol no pujava al podi: l’últim va ser David Ortega a Hèlsinki, amb un or en els 100 esquena, una especialitat que sempre ha sigut talismà per a la natació espanyola.

Temes:

Natació