Sebastián Álvaro i Juanito Oiarzabal, entre d’altres

Exteriors repatriarà els muntanyencs espanyols atrapats al Nepal

Exteriors repatriarà els muntanyencs espanyols atrapats al Nepal
1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha anunciat que Espanya enviarà un avió per repatriar el grup d’uns 50 espanyols atrapats al Nepal, a causa de la virulenta segona onada de coronavirus que pateix aquest país. Entre aquests hi ha Sebastián Álvaro, director del programa de TVE ‘Al filo de lo imposible’ i el conegut alpinista Juanito Oiarzabal, així com una altra vintena d’alpinistes espanyols.

Notícies relacionades

Des que el Nepal va tornar a obrir l’Everest ha expedit un número rècord de 408 permisos d’escalada. Entre l’11 i el 13 de maig, més de 150 persones han arribat al cim del pic més alt del món. Però aquest número rècord de muntanyencs desitjosos d’arribar a l’Everest arriba mentre el país asiàtic fa front a una segona onada del coronavirus.

El Nepal va registrar dissabte 8.046 noves infeccions i ha imposat restriccions per limitar l’avenç de la pandèmia, entre les quals s’inclou un bloqueig del trànsit aeri internacional, almenys fins al 31 de maig, que ha deixat milers d’estrangers atrapats al país, entre els quals, mig centenar d’espanyols.

Temes:

Muntanyisme