CASTELLÓ 0 – 2 PONFERRADINA

Primer partit amb públic en 14 mesos... i guanya el visitant

  • El Castelló va jugar davant 2.650 espectadors, cosa que no va impedir que la Ponferradina el guanyés i el deixi a punt del descens

Primer partit amb públic en 14 mesos... i guanya el visitant
2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Catorze mesos de futbol professional sense públic han arribat aquest dissabte a la seva fi. Castàlia ha sigut el primer estadi espanyol a obrir les seves portes al públic per a un partit de futbol professional des que el març del 2020 la Covid va posar la vida en general i el futbol en particular potes enlaire. Però aquesta vegada no es va complir allò que l’afició és el jugador número 12 i que la grada marca el primer gol. Va perdre el Castelló davant la Ponferradina (0-2), cosa que deixa els ‘orelluts’ a punt del descens.

El Betis-Reial Madrid del 8 de març del 2020 (el del gol de Tello que tornava el liderat al Barça) era fins avui l’últim enfrontament de futbol professional amb presència a les grades. La llum verda del Govern que els aficionats poguessin tornar als coliseus d’aquells estadis situats en regions en fase 1 (de moment, País Valencià, Galícia, Extremadura i Balears, a més de Ceuta), ha permès que a Castàlia es reunissin 2.640 espectadors (socis agraciats afortunats amb una entrada gratuïta per sorteig), que van començar a arribar a l’estadi des de les 15.00 hores, una hora abans de l’enfrontament, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i la Lliga de Futbol Professional. 

Obligatòria la mascareta FFP2

Els aficionats albinegres, un 18% de l’aforament total de la instal·lació, es van ubicar a l’anell superior, amb un màxim de sis persones per fila per respectar la distància interpersonal d’1,5 metres. Els seguidors no podien abandonar el seu seient en cap moment, i el Castelló els va entregar una ampolla d’aigua a l’inici per fer front a la calor (més de 23 ºC). A més de prendre’s la temperatura a cada persona en els accessos, era obligatori portar una mascareta FFP2.

Notícies relacionades

Va perdre el Castelló i allò de tornar a escoltar una afició celebrar un gol haurà d’esperar. Podria veure’s aquest mateix dissabte en el Lugo-Mirandés (2.134 espectadors permesos), també a Segona, o aquest diumenge en el Mallorca-Alcorcón o en els partits de Primera València-Eibar i Vila-real-Sevilla, tots aquests amb 5.000 espectadors.

Les crítiques d’Imanol

Malgrat que la majoria d’estaments han celebrat la tornada del públic, l’entrenador de la Reial Societat, Imanol Alguacil, va denunciar la injustícia que al seu entendre suposa aquesta mesura: «Em sembla fatal. És adulterar clarament la competició, no té cap sentit, però no som els que decidim i acatarem. Som els que juguem sense públic, i traurem força perquè des de casa sabem que els nostres aficionats ens estaran recolzant».