lliga alemanya

Lewandowski iguala el rècord de Gerd Müller com a màxim golejador de la Bundesliga

Al polonès li queda una jornada per superar els 40 gols, xifra que comparteix amb el mític davanter alemany

Lewandowski iguala el rècord de Gerd Müller com a màxim golejador de la Bundesliga
1
Es llegeix en minuts

El polonès Robert Lewandowski va igualar aquest dissabte el rècord que ostentava Gerd Müller des del 1972 de 40 gols en una temporada de la Bundesliga. Lewandowski va marcar el 0-1 del Bayern contra el Friburgo al convertir un penal al minut 26 que havia sigut sancionat pel VAR per una falta comesa contra Thomas Müller.

Lewandowski té encara una jornada més per superar el rècord de ‘Torpedo’ Müller. Els jugadors del Bayern, després del gol de Lewandowski, li van fer un passadís especial per a la celebració i ell, va revelar una samarreta que portava sota amb la inscripció «4ever Gerd» (Per sempre Gerd).

El davanter ja és el segon màxim realitzador de la història de la Bundesliga amb 276 gols, darrere dels 365 que va anotar Müller a la campanya 1971-72.

El president del Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, va expressar el que senten molts alemanys, un dolor de cor pel llegendari davanter, que als 75 anys viu en un centre per a pacients d’Alzheimer. «Estic una mica dividit», va admetre Rummenigue, «però sé el que significa aquest rècord per a Robert», va dir.

Notícies relacionades

«Coma esposa, preferiria que Gerd mantingués el seu rècord», va dir molt modestament la dona del bombarder aquesta setmana: »Gerd era únic. I tot i que Lewandowski ara està batent el rècord, Gerd sempre serà Gerd». Però, va afegir, «Gerd no coneix la gelosia. Seria el primer en felicitar-lo. Diria: ’ben fet noi, ets súper’«.

Encara li quedarà una jornada de Bundesliga a Lewandowski per millorar aquesta llegendària marca, al partit a Munic contra l’Augsburg.

Temes:

Bayern Munic