Futbol internacional

Mateu Lahoz, el flagell de Guardiola, xiularà la final de la Champions

  • L’àrbitre valencià va expulsar el tècnic català després d’un duel contra el Liverpool el 2018. Des d’aleshores no havien tornat a coincidir

  • «El coneixia d’Espanya. Li agrada ser especial», va dir llavors Guardiola, que va ser expedientat per la UEFA i sancionat amb dos partits.

Mateu Lahoz, el flagell de Guardiola, xiularà la final de la Champions
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El Manchester City i el Chelsea es jugaran la Champions el 29 de maig en seu encara per confirmar (estava previst que fos Istanbul però tot apunta ara a Porto). El que ja es coneix de forma oficial és l’àrbitre. Serà el valencià Antonio Miguel Mateu Lahoz, segons va anunciar la UEFA aquest dimecres en una decisió que no haurà agradat massa a Pep Guardiola.

L’equip arbitral que encapçalarà l’imprevisible Mateu estarà format per Alejandro Hernández Hernández en el VAR i Carlos del Cerro Grande com a quart col·legiat, junt amb Pau Cebrián Devis i Roberto Díaz Pérez del Palomar com a assistents. Juan Martínez Munuera, Íñigo Prieto López de Cerain i el polonès Pawal Gil seran els assistents del VAR. 

La primera final

L’absència de clubs espanyols a la final facilitava la presència d’un àrbitre del país en el duel decisiu. El comitè d’àrbitres de la UEFA va apostar per Mateu Lahoz, de 44 anys, que xiularà la seva primera final de Champions després d’haver actuat com a quart àrbitre a la final del 2019, disputada a Madrid entre el Tottenham i el Liverpool.

Internacional des del 2011 i elegit per participar en la pròxima Eurocopa, Mateu ha arbitrat sis partits de la Lliga de Campions aquesta temporada, entre els quals l’anada de quarts de final entre el Bayern Munic i el París Saint-Germain, un dels duels més apassionants de la competició.

«Un àrbitre espanyol»

L’elecció no haurà apassionat Pep Guardiola, que ha tingut més d’una fricció amb el valencià. Per exemple, Mateu va protagonitzar dues polèmiques amb el tècnic de Santpedor, en l’anada dels vuitens de final del 2017 contra el Mònaco i en la tornada dels quarts del 2018, que va acabar amb derrota del City contra el Liverpool (1-2) i Guardiola expulsat.

«No l’he insultat. Únicament li he dit que era gol legal. Leroy rep la pilota rebotada de Milner i no era fora de joc. El coneixia d’Espanya, així que podia imaginar una cosa així. Li agrada ser especial i diferent. Recordo el que va passar l’any passat. Anàvem 1-1 a casa davant el Mònaco quan hi va haver un clar penal a Agüero i una targeta vermella que un àrbitre espanyol no va xiular. Vam passar d’un possible 2-1 a l’1-2. Aquest tipus de situacions són molt importants», va dir llavors Guardiola.

Tres anys després

Notícies relacionades

La UEFA va expedientar l’extècnic blaugrana per les seves declaracions i el va castigar amb dos partits de sanció. Des d’aleshores el valencià no havia tornat a xiular el City. Tornaran a coincidir de nou a la final del 29 de maig.

Mateu, no obstant, ha dirigit en quatre ocasions els ‘citizens’ amb un balanç de tres victòries i una derrota, precisament contra el Liverpool. Al Chelsea l’ha xiulat dues vegades, amb un triomf el 2014 davant l’Sporting de Portugal i una derrota l’any següent contra el Porto en la fase de grups.