Futbol internacional

Laporte obté la nacionalitat espanyola i podria jugar l’Eurocopa amb la Vermella

  • El Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts la nacionalització del central francès, de 26 anys

  • L’exjugador de l’Athletic, que no és un fix per a Pep al City, podria reforçar la defensa de la selecció.

Laporte obté la nacionalitat espanyola i podria jugar l’Eurocopa amb la Vermella
1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha aprovat la nacionalització del francès Aymeric Laporte, defensa central del Manchester City, que podrà entrar en els plans de Luis Enrique Martínez, seleccionador espanyol, per a l’Eurocopa 2020, que començarà el pròxim 11 de juny.

Laporte, nascut a Agen el 27 de maig de 1994, va arribar amb 15 anys a l’Athletic, que el va tenir cedit a l’Aviron Bayona, i amb 16 va passar a pertànyer als equips inferiors del club biscaí, en el qual no va tardar a despuntar i va debutar amb el primer equip de la mà del xilè Marcelo Bielsa.

De l’Athletic al City per 65 milions

La progressió del saguer esquerrà va ser imparable i es va convertir en una de les figures de l’Athletic, tant que a finals de gener del 2018 el City el va fitxar després d’abonar 65 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió.

És habitual en els plans de Pep Guardiola, tot i que no és fix al City. De fet, a la present Lliga de Campions no ha participat ni un minut ni en els quarts ni en les semifinals. A la Premier aquesta campanya ha disputat 16 partits.

Ha format part de les seleccions inferiors franceses (11 vegades amb la sub-17, 9 amb la sub-18, 12 amb la sub-19 i 19 amb la sub-21). Mai ha participat amb l’absoluta.

Amb la sub-19 es va enfrontar a Espanya el 29 de juliol del 2013 a Kaunas i va vèncer per 2-1 amb un equip on era el capità i en el qual, entre d’altres, hi havia Adrien Rabiot o Anthony Martial.

Una línia amb dubtes

Aquesta nacionalització li obre les portes de la selecció espanyola pocs dies abans que Luis Enrique ofereixi la llista de convocats per a l’Eurocopa 2020 a falta d’uns tràmits davant la FIFA. 

Notícies relacionades

En vista del canvi de la normativa, cosa que va permetre també que Munir El Haddadi fos convocable pel Marroc, el seleccionador, el director tècnic, José Francisco Molina, i el president de l’RFEF, Luis Rubiales, van fer el pas de fer la petició per accelerar el procés.

La seva inclusió pot ser un reforç important per a la línia de centrals de la selecció espanyola, en la qual, tret de Sergio Ramos i Pau Torres, en els últims temps cap jugador ha tingut continuïtat. 

Temes:

Luis Enrique