L’èxit blanc-i-blau

L’Espanyol celebra l’ascens amb centenars de periquitos a Cornellà

  • Més d’un miler d’aficionats es van congregar als voltants del RCDE Stadium per rebre els seus herois procedents de Saragossa

  • Fins i tot Wu Lei, que ha tingut escàs protagonisme aquest curs, es va animar a celebrar l’èxit amb l’ajuda del seu traductor.

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Després de 10 mesos exactes de condemna (del 8 de juliol de 2020 al 8 de maig de 2021) hi havia ganes d’alegria a l’Espanyol. Es va acabar l’estat d’alarma a Espanya i es va tancar també el calvari periquito a Segona. L’empat a La Romareda (0-0) va certificar el retorn blanc-i-blau a l’elit.

Aquest diumenge van tornar els herois de l’ascens a Catalunya després de dormir a Saragossa. Centenars de periquitos van acudir als voltants del RCDE Stadium per rebre els jugadors que, a les ordres de Vicente Moreno, han aconseguit certificar l’anhelada tornada a Primera a quatre jornades del tancament del campionat.

L’ajuda de l’afició

El centrecampista Keidi Bare va resumir el sentiment de molts seguidors. «És el dia més feliç de la meva vida», va afirmar el futbolista albanès, emocionat pels càntics dels assistents. «Per fi ho hem aconseguit, gràcies per tot. Sense vosaltres no hauria sigut possible», va remarcar el porter Diego López, el Zamora actual de la categoria que seguirà un any més al club i complirà els 40 com a blanc-i-blau.

El capità David López va ser un dels mestres de cerimònia. L’exjugador del Nàpols va instar el públic a acompanyar l’equip a Primera a les grades quan les restriccions acabin. El polivalent jugador de Sant Cugat ha viscut amb molta emoció tot el trajecte del retorn a Primera. Fins i tot Wu Lei, que ha tingut escàs protagonisme aquest curs, es va animar a celebrar l’ascens amb l’ajuda del seu traductor.

La participació de RDT

Notícies relacionades

«L’any que ve hem de fer una gran campanya. Aquest camí ha sigut molt llarg i m’alegro, com tots, d’haver pujat a Primera», va comentar Javi Puado, el segon màxim golejador de l’equip. El del planter, que va estar cedit precisament al Saragossa la campanya passada, ha sigut vital en el tram final de la Lliga.

Raúl de Tomás no va poder estar en la celebració perquè està infectat per la Covid. Tot i així, el pitxitxi no va voler faltar a la cita. Els treballadors del club li van passar el telèfon i, a través de la megafonia, va participar en una jornada de festa merescuda per a tots els periquitos.

Temes:

Espanyol