GIRONA – TENERIFE (1-0)

Franquesa impulsa el Girona cap al ‘play-off’

L’equip de Francisco és cinquè a l’espera dels partits d’Sporting i Rayo

2

El Girona dorm aquesta nit com a equip de play-off, instal·lat al cinquè lloc de la taula. La candidatura a la promoció d’ascens és ferma i així ho va confirmar amb un triomf de resistència davant el Tenerife a Montilivi (1-0). Un gol d’Enric Franquesa a la primera part va permetre superar Rayo i Sporting amb un punt més (58), a l’espera dels seus partits d’aquesta jornada davant Sabadell i Leganés, respectivament. No va ser un exercici de brillantor futbolística, està clar, però la ratxa dels de Francisco no deixa lloc a dubtes: 19 punts dels últims 24 són suficients per aspirar, a partir de ja, a tot.

Mai es va trobar del tot còmode l’equip català. El Tenerife es va apuntar la pilota en els primers minuts, dificultant l’arribada a camp contrari. Kakabadze va avisar amb un xut desviat. Monchu va malgastar la primera ocasió amb una rematada matussera a les mans del porter Dani Hernández, després de rebre una assistència de Bárcenas en una jugada originada per Franquesa (min. 15).

A la defensiva

El lateral de Sant Cugat va ser un dels millors del Girona, per la seva decisió i pel seu oportunisme, amb el gol de la victòria poc després de la mitja hora de joc, aprofitant una pilota morta dins de l’àrea després d’un córner. Va ser el més llest, va guanyar la partida al defensa i va enviar un obús a la xarxa. Abans del descans Stuani va tenir el segon, però Dani Hernández va treure una mà salvadora que va evitar el 2-0.

Una altra cosa va ser el segon temps. El Girona es va fer enrere, potser massa, i va patir, és clar que va patir, davant un Tenerife que va buscar l’empat fins al final. Sipcic va rematar massa alt i també Shashoua, veient com la pilota es perdia per sobre del travesser. Hi va haver més: Fran Sol, amb una rematada fora. Francisco va introduir Samu Sáiz i Nahuel Bustos per Bárcenas i Stuani, que tenia targeta.

El Tenerife va seguir a la seva. Vada (min. 78) també va poder marcar, però el Girona va saber jugar les seves cartes, mantenir la porteria a zero i sumar tres punts de play-off. Per ara.

Fitxa tècnica Girona: Juan Carlos, Yan Couto, Santi Bueno, Juanpe, Arnau, Franquesa (Valery, min. 91), Monchu (Terrats, min. 82), Cristóforo (Kébé, min. 82), Gumbau, Yoel Bárcenas (Samu Sáiz, min. 69) i Stuani (Nahuel Bustos, min. 69). Tenerife: Dani Hernández, Kakabadze (Shaq Moore, min. 64), Sipcic, Carlos Ruiz (Alberto Jiménez, min. 14), Pomares, Sergio González (Jorge, min. 84), Aitor Sanz, Vada, Valera (Nono, min. 64), Shashoua (Apeh, min. 64) i Fran Sol. Gol: 1-0, min. 32: Franquesa. Àrbitre: Ávalos Barrera (c. català). Va amonestar Stuani, Yan Couto (Girona); Aitor Sanz, Apeh (Tenerife). Estadi: Montilivi, sense públic