ESQUÍ ALPÍ

Andorra demana l’organització del Mundial d’esquí 2027

Andorra demana l’organització del Mundial d’esquí 2027
1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Andorra aspira a organitzar per primera vegada un Mundial d’esquí, cosa que suposaria portar al Pirineu la principal cita bianual d’aquest esport. Aquest dimarts s’ha oficialitzat que el país pirinenc i la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) presentaran de forma imminent la seva candidatura a la Federació Internacional d’Esquí (FIS) per celebrar els Campionats del Món el 2027.

Així, la candidatura andorrana haurà de competir per obtenir la nominació definitiva amb les estacions d’esquí de Crans-Montana (Suïssa) i Garmisch-Partenkirchen (Alemanya). La resolució definitiva es prendrà a la localitat de Villamoura (Portugal) durant el Congrés FIS del maig del 2022 amb la votació dels 17 membres del FIS Council, que determinaran la seu triada.

Febrer del 2027

Els Campionats del Món se celebren cada dos anys, tenen una durada de dues setmanes i es disputen durant el mes de febrer coincidint amb la temporada alta al sector de la neu. L’esdeveniment consta de 13 proves que mouen més de 750 participants de més de 70 països. Per a la cobertura de les proves es desplacen més de 1.000 professionals de la comunicació i les proves s’ofereixen en directe a més de 100 televisions de tot el món.

Notícies relacionades

Cortina d’Ampezzo (Itàlia) ha acollit l’última edició del Mundial. Courchevel-Méribel (França) i Saalbach (Àustria) seran les pròximes seus el 2023 i el 2025, respectivament. El pressupost operatiu que té assignat Andorra per a l’organització és de 40 milions d’euros.

Una candidatura diferent

La candidatura andorrana es presenta com una candidatura de «país», a diferència d’altres seus i mundials disputats fins ara que normalment només presenten el nom d’una estació d’esquí en concret. Les proves se celebraran a les pistes que ja van ser escollides per a les finals de la Copa del Món celebrades el 2019; concretament a Soldeu (pista Avet) i El Tarter (pista Àliga). Andorra la Vella acollirà els actes de les entregues de medalles i la majoria d’actes institucionals. ,

Temes:

Esquí Andorra