El protagonista blaugrana

L’obra d’art de Griezmann

• L’astre francès certifica la remuntada del Barça amb un doblet decisiu, inclosa una preciosa vaselina

• El davanter, que va ser suplent fa dos mesos al Pizjuán i en el clàssic davant el Madrid, recupera la seva millor versió amb quatre gols en els tres últims partits.

3

De vegades un càstig és la millor solució per remoure les essències i recuperar el bon camí. Ronald Koeman mai ha reconegut que les suplències d’Antoine Griezmann fossin pel seu poc rendiment, però el va treure de l’onze en dues cites transcendentals de la Lliga. No va jugar ni un minut al Pizjuán fa dos mesos (0-2) i va ser suplent en el clàssic del 10 d’abril a Madrid (2-1). Només va jugar la segona part. Aquest diumenge va ser el far indiscutible d’un Barça que va aconseguir un valuós triomf a Vila-real en la seva apassionant ruta cap a la Lliga.

El partit s’havia complicat per als blaugrana amb el gol del diable Samu Chukwueze quan Griezmann va recollir una pilota procedent de Mingueza. El Barça havia fallat abans ocasions clares, sobretot una increïble de De Jong. Era necessari definir amb solvència i el francès ho va fer com els àngels. Només havien passat 87 segons des del gol del nigerià i el marcador ja era una realitat gràcies a la preciosa rematada de l’exjugador de l’Atlètic, que va acariciar la pilota amb la seva esquerrana de seda per superar Asenjo

L’amargor d’Emery

No satisfet amb aquesta fenomenal obra d’art, va aprofitar un regal de Foyth, el defensa argentí del Vila-real, per certificar la remuntada exprés mentre Koeman feia un salt i Emery s’amargava a la banqueta com la nit que va assistir a l’inoblidable 6-1 del Barça contra el seu París SG.

Acostumat a patir la ira de molts blaugrana, Griezmann ha respost amb les seves millors xifres. Des de la seva suplència al Pizjuán, ha marcat cinc gols en les set últimes jornades de Lliga, amb quatre gols en els tres últims partits, inclosa la final de Copa.

Millor que el curs passat

El d’aquest diumenge va ser el seu segon doblet a la Lliga, el primer ho va aconseguir en la jornada 18 a Granada (0-4). També va firmar dos gols a la Copa davant els granadins i a la Supercopa contra l’Athletic. En el global del curs passat va aconseguir 15 gols; en aquest ja en porta 18, només superat per Messi (33). Això sí, el francès és l’únic que ha marcat en totes les competicions. A l’argentí li va faltar anotar a la Supercopa, igual que a Dembélé i Braithwaite. A De Jong, mentrestant, se li resisteix el gol en la Champions.

Va ser a prop, fins i tot, d’endur-se la pilota a casa, però Asenjo ho va evitar abans del descans. Tenia els deures fets. Només quedava corroborar la victòria. Aquests intangibles que tantes vegades ha aportat el francès es veuen ara reforçats pels gols, la vara de mesurar més indiscutible, especialment per a un jugador que va costar 135 milions.

Sis finals

En els últims duels ha recollit el testimoni del seu amic Dembélé, que aquest diumenge el va substituir al minut 80. El Mosquito va tenir els seus moments de glòria però ha tornat a un segon pla per les molèsties que té. Els dos campions del món han de ser claus per ajudar Messi aquest últim mes de Lliga que pot coronar el Barça amb un doblet.

«Intento ser sempre allà. No estic en la meva posició natural, però és un orgull ser al Barça i sumar, de vegades amb gols, d’altres amb assistències i treball», va reflexionar Griezmann a l’acabar el partit.

El dos cops golejador confia en l’èxit final de l’equip. «Volem guanyar la Lliga. Ens queden sis finals. Ho tenim a les nostres mans, només ens falta guanyar tots els partits». Koeman també va elogiar el «golàs» del seu futbolista, una obra d’art que va obrir el camí d’una de remuntada de campió.