Segona Divisió

L’Espanyol vola cap a Primera amb un triple de Puado en 13 minuts

  • L’equip periquito continua imparable i suma contra el Las Palmas la seva sisena victòria en les últimes set jornades.

  • Els blanc-i-blaus, que sumen 13 jornades sense caure, acaricien un ascens al qual només cal posar data.

L’Espanyol vola cap a Primera amb un triple de Puado en 13 minuts
3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La tornada de l’Espanyol a Primera ja és gairebé una realitat. Només falta posar-li data. La travessia dels periquitos per l’infern de Segona només durarà un any. És el premi merescut per a un equip que ha sabut rendir de meravella en el tram decisiu de la temporada. Hi va haver alguns dubtes durant el mes passat, però aviat es van esfumar.

El bloc de Vicente Moreno és el millor de Segona i ho demostra cada setmana amb exhibicions com la d’aquest dissabte contra el Las Palmas (4-0) que deixa els blanc-i-blaus a un pas del seu objectiu. Treuen 13 punts a l’Almeria, que visita aquest diumenge al Mirandés, i només en queden 18 en joc.

En estat de gràcia

En aquesta ocasió no va ser Raúl de Tomás el protagonista de la golejada periquita. El punta de pare espanyol i mare dominicana sol acaparar els focus de l’èxit, però la glòria va ser per a Javi Puado, el del planter que va haver de buscar-se la vida el curs passat a Saragossa perquè l’Espanyol no comptava amb ell. El mitjapunta barceloní ja portava una temporada extraordinària, però aquest dissabte el va brodar amb un triplet en 13 minuts. 

Amb 13 jornades sense perdre i 19 punts sumats dels 21 últims, l’Espanyol es troba en estat de gràcia. El rival, a més, era el propici. Ubicat a la zona mitjana de la taula, sense aspiracions de ‘play-off’ d’ascens ni temors pel descens, l’equip canari va oferir una imatge desastrosa a Cornellà.

Intervenció del VAR

Aviat es va forjar el triomf del conjunt de Moreno, que va repetir el mateix onze que va empatar a Almeria dilluns passat. De Tomás va acariciar el primer gol a l’empalmar una passada de Pedrosa (m. 8). El pitxitxi periquito també va intervenir en l’1-0 (m. 9). El seu cop de cap va ser mal rebutjat pel meta Valles i Puado va aprofitar el desallotjament per posar per davant el conjunt català. El gol va ser anul·lat al principi per fora de joc, però el VAR va confirmar aviat la posició legal. 

Així va començar el festival del jugador barceloní, que va repetir diana cinc minuts després amb un magnífic cop de cap en una centrada de Pedrosa, que va tornar a ser un veritable punyal per l’esquerra. Poc després es va certificar el triple del del planter, que va culminar una gran acció pers

onal amb un xut inabastable per Valles.

En 13 minuts i 13 segons es va marcar un homenatge un inspirat Puado que suma 10 gols i 6 assistències en aquesta temporada. Sens dubte ha sigut un dels baluards del curs periquito, al costat de líders indiscutibles com RDT i Embarba. L’internacional sub-21, que acaba contracte el 2022, ha de continuar sent una referència a Primera. El planter sempre ha d’estar present al camí d’un club que va cometre massa errors en el passat.

Expulsió canària

Notícies relacionades

Amb tot a favor per a l’Espanyol, l’equi canari es va dessagnar encara més amb la segona groga de Lemos, que va deixar amb 10 el bloc de Pepe Mel. Poca història li quedava a un partit que va oferir una novetat. El VAR va atorgar una pena màxima a l’Espanyol en un xut d’Embarba que va tocar a la mà de Curbelo. El mateix extrem va anotar des dels 11 metres. No va voler temptar la sort RDT després de fallar els seus tres últims penals. 

Va poder completar la maneta l’equip català, però Pedrosa va enviar fora un regal d’RDT (m. 85) quan era més fàcil marcar que errar. Importa poc. La ruta cap a Segona és imparable. El Màlaga, novament a Cornellà, serà el següent rival camí de la meta.  

Espanyol, 4 – Las Palmas, 0

Temes:

Espanyol