TERRATRÈMOL EN EL FUTBOL

Guardiola, Klopp, Pirlo, Zidane... ¿Què diuen els tècnics sobre la Superlliga?

  • «L’esport no és esport quan la relació entre esforç i èxit no existeix», lamenta l’exblaugrana

Guardiola, Klopp, Pirlo, Zidane... ¿Què diuen els tècnics sobre la Superlliga?
4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des que la Superlliga va posar el món del futbol potes enlaire s’havia sentit la veu de polítics i directius de clubs, organismes esportius i competicions. Però a poc a poc es comencen a sentir també les veus dels protagonistes coincidint amb la represa de les lligues nacionals.

«L’esport no és esport quan la relació entre esforç i èxit no existeix», va sentenciar Pep Guardiola, que va definir el nou projecte com «un embrió que encara no respira, només és un comunicat, no està respirant». «Es tracta que aquests clubs han sigut elegits, no sé per quina raó, per competir en aquesta hipotètica competició en el futur –va reflexionar. No és just quan un equip lluita i lluita, arriba a dalt de tot i no pot competir en una competició perquè l’èxit està garantit només per a uns quants clubs. Ara mateix, sento això. No sé si això canviarà, i si 4-5 equips podran anar a aquesta competició. Però ¿què passarà per als que no facin una bona temporada i siguin sempre allà? Això no és esport, és una altra cosa».

El tècnic del Manchester City va posar l’exemple de l’Ajax. «L’Ajax té quatre o cinc Champions... ¿i no hi serà? Cada club defensa la seva posició, però han d’aclarir-nos tot això. La Premier i la UEFA també defensen els seus interessos... i la UEFA també ha fallat».

Jurgen Klopp, que el 2019 ja s’oposava a una competició tancada, va afirmar que la seva opinió «no ha canviat». Però, com l’exblaugrana, també va assenyalar a la UEFA. «Tothom planeja noves competicions, la UEFA em va mostrar la nova competició que planejava i ja vaig dir que no m’agradava fa mesos perquè hi ha més partits. Sempre són més partits. Si els dius als clubs que es tracta de més diners, ¿de què creus que es tracta amb la UEFA?».

El preparador alemany va fer aquestes declaracions després del Leeds-Liverpool en el qual els locals van escalfar amb samarretes de ‘Guanya-t’ho al camp. El futbol és dels aficionats’ i una avioneta va sobrevolar Elland Road amb el lema ‘Digues no a la Superlliga’. L’inquilí de la banqueta local, Marcelo Bielsa, també va mostrar la seva aversió. «No em sorprèn. Els equips més poderosos han aconseguit el seu poder a partir de la competència de la resta. Quan no ens necessiten per guanyar més diners, la lògica amb què funcionen els permet descartar el que ja no li serveix per als seus objectius», va lamentar.

«Aquest matí el president ha parlat amb nosaltres i estem tranquils perquè ell està comandant el nou projecte»

Andrea Pirlo (Tècnic de la Juventus)

A diferència de Guardiola i Klopp, Andrea Pirlo es va alinear amb el seu club. «Aquest matí el president ha parlat amb nosaltres i estem tranquils perquè ell està comandant el nou projecte», va comentar l’entrenador de la Juve. «És una evolució per al món del futbol».

Mauricio Pochettino va demanar «precaució» abans d’emetre valoracions i es va mostrar menys més caut que el seu cap, Nasser Al-Khelaïfi, que va rebutjar donar el recolzament del PSG a una proposta sense el recolzament de la UEFA i «motivada per interessos personals».

També va evitar mullar-se Zinedine Zidane sobre l’aposta encapçalada per Florentino Pérez. «La meva opinió no te la donaré. Entenc que digueu ‘Zidane mai es mulla’, i és la veritat. «Això és una qüestió d’una sola persona, del president. Cadascú té la seva opinió, però jo no soc aquí per parlar d’això. Jo soc aquí per parlar de la Lliga, de la Champions... La resta, no és la meva feina».

Pellegrini: «Liquidarà el futbol nacional a tot arreu»

Notícies relacionades

Manuel Pellegrini, l’entrenador per qui va apostar Florentino Pérez en la seva tornada al Madrid, sí que va criticar la idea del seu antic president. «Segurament liquidarà el futbol nacional a tot arreu», va vaticinar. L’enginyer bètic va manifestar que «els equips es classifiquen per mèrits» i que, tot i que la Lliga de Campions «es pot millorar, la competència base i el sentiment dels seguidors són a les lligues nacionals».

El més contundent va ser Roberto De Zerbi, del Sassuolo. «Estic molt enfadat perquè s’ha fet un cop d’estat. És com si el fill d’un treballador no pogués somiar poder ser metge o advocat. És com si estiguessin dient: ‘la pilota és meva, vaig a jugar, me l’emporto’. Aquests clubs estan dirigits per poderosos i esbirros».