HOMOFÒBIA EN L’ESPORT

Un waterpolista denuncia entre llàgrimes que un rival li va dir «maricon» al derbi Terrassa-Sabadell

  • Víctor Gutiérrez, activista pels drets LGTBI, esclafeix a plorar al relatar-ho

  • «Són llàgrimes de ràbia, d’impotència, que sé que no passarà absolutament res, que l’esport és així»

  • «Des del 2016 soc fora de l’armari i no muntaria això ni denunciaria si no fos una cosa tan tan greu», explica a aquest diari

Un waterpolista denuncia entre llàgrimes que un rival li va dir «maricon» al derbi Terrassa-Sabadell
1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dissabte es disputava el derbi vallesà de waterpolo entre el CN Terrassa i l’Astralpool CN Sabadell. Després de la trobada, resolt a favor dels locals per 16-14, Víctor Gutiérrez, activista pels drets LGTBI, ha denunciat entre llàgrimes que un jugador del Sabadell l’ha anomenat «maricon» en dues ocasions. L’internacional espanyol, que ha preferit no dir el nom del rival que ha proferit l’insult, ha explicat a aquest diari que tant companys com persones que eren a la grada ho han sentit.

«M’ha dit ‘maricon’ durant el partit i a l’acabar, com que no li he volgut donar la mà, m’ha tornat a dir ‘maricon’», ha explicat en un vídeo d’Instagram, en el qual ha esclafit a plorar a l’explicar-ho. «Són llàgrimes de ràbia, d’impotència, que sé que no passarà absolutament res, que l’esport és així». Gutiérrez, que va sortir de l’armari el 2016 i des d’aleshores ha fet activisme, ha demanat posar fi a aquesta mena d’actituds.

Notícies relacionades

«L’esport no pot ser un espai perquè aquests comportaments es continuïn perpetuant. Si callo no faig cap favor al meu esport ni a l’esport en general», ha comentat el waterpolista. A l’espera de les mesures que prengui la federació, ha demanat «tolerància zero» amb aquests comportaments. «Que ni un comentari ni insult ni 100 us posin la por al cos. Que la vida és meravellosa. I que cada un s’ha de mostrar com és amb orgull. I que no val la penar avergonyir-se», ha afegit en les seves xarxes socials.

Gutiérrez ha explicat a aquest diari que «afortunadament» no està acostumat a aquestes conductes a la piscina i que, després del segon insult, s’ha dirigit a la taula perquè constés en acta. Els àrbitres han assenyalat que no ho havien sentit però li han donat tot el seu suport i l’han animat a fer-ho públic. «Des de 2016 soc fora de l’armari i no muntaria això ni denunciaria si no fos una cosa tan tan greu. Això no és futbol, ni hi ha càmeres ni gent llegint els llavis, però és igual de lamentable».

Temes:

Waterpolo