Esport inclusiu

Sergi Grimau repeteix com a president de Special Olympics

  • L’exjugador de bàsquet encapçalarà durant quatre anys la renovada junta directiva d’una entitat que fomenta l’esport entre les persones amb discapacitat intel·lectual a fi d’aconseguir una inclusió social més gran.

Sergi Grimau repeteix com a president de Special Olympics
1
Es llegeix en minuts

Special Olympics Catalunya ha proclamat de nou com a president de l’entitat Sergi Grimau durant quatre anys més després de ser l’única candidatura presentada en aquest procés electoral. President des del 2017, Grimau liderarà una junta directiva renovada que continuarà treballant, ara més que mai, per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport i les activitats d’oci.

Els principals objectius d’aquesta nova etapa són crear noves vies de finançament que garanteixin la supervivència de l’entitat a través de nous projectes i patrocinis, generar nous esdeveniments socials i esportius que permetin fer arribar la filosofia de Special Olympics a la societat i consolidar els projectes que ja es porten a terme, amb el focus posat en els pròxims Jocs Special Olympics Catalunya previstos per a la tardor del 2022.

Moment complex

La junta directiva està formada per 18 persones de diferents àmbits com el de la comunicació i publicitat, del món empresarial, esportiu, tecnològic o del sector de la discapacitat intel·lectual. «És una junta experta, madura i apassionada, coneixedora del sector i l’entitat, i que tindrà el repte de tirar endavant Special Olympics Catalunya en un moment complex econòmicament i socialment a causa de la pandèmia de Covid-19», assegura l’entitat.

Notícies relacionades

Per a Sergi Grimau «ara més que mai s’ha de tirar endavant l’entitat, l’activitat física és essencial per a tothom, però ho és encara més per a les persones amb discapacitat intel·lectual, ja que per a moltes d’elles és la seva única via de socialització, que, a més del seu benestar físic, millora i regula el seu estat emocional. Continuarem fent pedagogia i impulsant nous programes per difondre els valors de la nostra entitat, posant especial focus en els nens».

Pontenciar la territorialitat

Un aspecte que Grimau vol potenciar és la territorialitat de l’entitat per tot Catalunya. S’ha creat la figura del representant territorial amb l’objectiu de tenir persones de referència a les diferents províncies. La voluntat és arribar a tots els centres i esportistes de la comunitat per fomentar l’esport inclusiu i unificat, així com aconseguir el principal objectiu de Special Olympics, que és millorar les opinions, actituds i comportaments socials en relació amb les persones amb discapacitat intel·lectual, tasca que es desenvolupa des de l’entitat des del 2005.