RACISME AL FUTBOL

LaLiga no troba proves de l’insult racista a Diakhaby

En un comunicat, l’organisme que presideix Javier Tebas conclou que no s’ha trobat en cap dels suports disponibles una constatació que s’utilitzés una expressió denigrant

1
Es llegeix en minuts

LaLiga ha comunicat aquest divendres que no ha trobat «en cap dels suports disponibles» cap prova que el jugador del Cadis Juan Cala proferís un insult racista al del València Mouctar Diakhaby en el partit de l’última jornada disputat diumenge passat.

«Després de l’anàlisi dels elements, es conclou que no s’ha trobat en cap dels suports disponibles a LaLiga cap prova que el jugador Juan Torres Ruiz (Juan Cala) insultés en els termes denunciats Mouctar Diakhaby», ha assenyalat en un comunicat.

En aquest ha explicat que «concretament, han sigut examinats els arxius audiovisuals i digitals disponibles, s’han analitzat els àudios del partit, les imatges emeses i les difoses a les diferents xarxes socials».

També ha indicat que «per poder complementar l’informe, s’ha contractat una empresa especialitzada, que ha realitzat una anàlisi de lectura de llavis de les converses i un estudi del comportament dels jugadors Juan Torres Ruiz (Juan Cala) i Mouctar Diakhaby».

Compromís contra el racisme

L’organisme que presideix Javier Tebas ha assenyalat que ha compartit aquests informes tant amb el Cadis com amb el València i les autoritats corresponents, «perquè formin part dels expedients» que estan en aquest moment en marxa.

En la seva nota LaLiga ha afegit que «reitera la seva condemna contra el racisme en totes les seves formes i manté el compromís de lluita permanent contra qualsevol tipus de manifestació en aquest sentit, que s’ha materialitzat en la presentació de nombroses denúncies per delictes d’odi, fins i tot com a acusació particular, en anteriors procediments».

«Des de LaLiga i tots els clubs es continuarà treballant en tots els àmbits i amb tots els estaments representatius del nostre esport a fi de fer tot el necessari per protegir els valors d’igualtat i respecte que prevalen en la nostra competició del futbol professional espanyol».

Notícies relacionades

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol va obrir fa dos dies un expedient extraordinari a Cala.

Segons va denunciar el jugador valencianista, diumenge passat, al minut 29 minuts del partit que els dos equips disputaven al Ramón de Carranza, Cala li va cridar «negre de merda», cosa que va fer que l’equip de Javi Gracia es retirés del terreny de joc, tot i que posteriorment va tornar sense Diakhaby per reprendre el partit.

Temes:

Javier Tebas