100 dies abans dels Jocs Olímpics

Osaka cancel·la el pas pels carrers de la torxa olímpica per la Covid

La ciutat japonesa estudia la possibilitat de fer el relleu en un parc tancat al públic

1
Es llegeix en minuts

El governador de la prefectura d’Osaka (Japó) va prohibir el pas de la flama olímpica dels Jocs de Tòquio en totes les vies públiques de la província per la situació sanitària, segons va declarar dimecres. 

«Hem demanat a tots els habitants de la prefectura d’Osaka que evitin tota sortida que no sigui indispensable i urgent, per la qual cosa anul·larem, al seu torn, el relleu de la flama olímpica a la via pública», va declarar el governador Hirofumi Yoshimura. 

Yoshimura va afegir que estan estudiant la possibilitat de fer el relleu en un parc tancat al públic

La cursa de relleus de la torxa olímpica va començar el 25 de març a Fukushima (nord-est del Japó) i té previst travessar la prefectura d’Osaka el 13 i 14 d’abril. 

A partir del que s’ha vist en altres províncies durant el pas de la torxa, amb grans grups de gent esperant el seu pas, Yoshimura va jutjar «inapropiat» el seu recorregut per Osaka. 

«Tot i que prenguem mesures, el pas de la flama provoca la concentració de persones, els veïns volen veure-la», va precisar. Yoshimura ja va afirmar divendres passat que el relleu de la torxa no hauria de passar pels carrers de la ciutat d’Osaka, la tercera més poblada del Japó, pel preocupant augment dels casos de Covid-19. 

Declarada l’emergència mèdica

La prefectura d’Osaka va registrar dimecres un nou rècord de contagis diaris (878 casos), batent el rècord assolit la vigília i superant les xifres de Tòquio (555 positius dimecres), que segueixen a l’alça. 

Les autoritats locals d’Osaka van declarar la urgència mèdica dimecres, i a Tòquio es preveu igualment que es prenguin mesures. 

A poc més de 100 dies per a l’inici dels Jocs Olímpics de Tòquio (23 de juliol al 8 d’agost), que van ser ajornats un any a causa de la pandèmia, els organitzadors s’enfronten cada vegada a més dificultats. 

Notícies relacionades

Dimarts es va haver d’ajornar una competició test de waterpolo prevista per a aquesta setmana, per les restriccions d’accés al país dels visitants estrangers. 

Això augmenta els dubtes entorn de les 17 proves test previstes abans de l’inici dels Jocs. La setmana passada, la Federació Internacional de Natació (Fina) va declarar la intenció d’ajornar la classificació olímpica que s’havia de celebrar al Japó la segona quinzena d’abril.