PER L’INCIDENT AMB DIAKHABY

El Comitè de Competició obre expedient a Cala

  • Veu «indicis raonables» d’infracció del codi disciplinari de la RFEF

El Comitè de Competició obre expedient a Cala
1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha decidit obrir un expedient extraordinari a Juan Cala pel cas del presumpte insult racista del futbolista del Cadis contra el defensa francès del València Mouctar Diakhaby. L’expedient queda obert després de rebre l’esmentat organisme el corresponent informe del director d’Integritat i Seguretat de la RFEF, així com un escrit del València en el qual sol·licita l’obertura d’un expedient disciplinari.

Segons va denunciar el jugador valencianista, Cala li va dir «negre de merda», cosa que va fer que l’equip de Javi Gracia es retirés del terreny de joc, tot i que posteriorment va tornar sense Diakhaby. 

El Comitè indica que «amb caràcter previ» és «imprescindible actuar amb fermesa en relació amb qualsevol acció, manifestació o declaració que sigui susceptible de violència, racisme, xenofòbia o intolerància en el futbol, existint a tal efecte preceptes en l’àmbit del Codi Disciplinari de la RFEF que habiliten l’inici d’actuacions disciplinàries per a l’oportú coneixement de la naturalesa i abast dels fets i, en el seu cas, la corresponent sanció quan es presentin circumstàncies que ho justifiquin».

Notícies relacionades

«En qualsevol cas, l’inici d’un expedient exigeix tenir indicis mínims raonables de la comissió d’una infracció, apreciant-se en aquest cas, fet pel qual aquest Comitè de Competició acorda: incoar procediment disciplinari extraordinari» a Cala «per la realització de conductes que eventualment podrien ser constitutives d’una o més infraccions de les normes esportives generals, tot l’anterior de conformitat a l’article 32 del vigent Codi Disciplinari de la RFEF»; i nomenar Juan Antonio Landaberea Unzueta com instrucció per tramitar el procediment.

Aquest dimarts el futbolista andalús va negar davant els mitjans de forma taxativa haver dit aquesta expressió i, visiblement enfadat pel que considera «un circ mediàtic» i un «linxament» cap a la seva persona, fins i tot va assegurar que tant ell com el club emprendran accions judicials. Per la seva banda Diakhaby va reiterar que li havia dit «negre de merda» i va demanar a LaLiga  que «faci coses per tenir proves i tot s’aclareixi».