Segona Divisió

L’Espanyol goleja a Albacete i fa un altre pas cap a l’ascens

  • El conjunt periquito reforça el lideratge amb la seva quarta victòria consecutiva i deixa l’Almeria, tercer, a set punts

  • Dos gols de Raúl de Tomás, el primer després de fallar un penal, i un de Calero fan guanyar els blanc-i-blaus (0-3).

L’Espanyol goleja a Albacete i fa un altre pas cap a l’ascens
3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El duel entre el líder i el cuer de Segona va acabar amb triomf del més fort (0-3). Un Espanyol eficaç i letal va prolongar a Albacete la seva ratxa d’èxits i va sumar la quarta victòria consecutiva. A nou jornades del final, l’equip periquito és líder i es dirigeix amb pas ferm cap a l’ascens directe. L’Almeria, tercer, queda ja a set punts.

La Lliga SmartBank és tan complexa i competitiva que l’Espanyol ha passat del sotsobre a l’entusiasme en poc temps. Fa menys d’un mes l’equip va sortir de la zona d’ascens directe per primera vegada des del novembre després d’un empat contra l’Oviedo (1-1). En aquella mateixa jornada van vèncer Mallorca i Almeria, que van enviar els blanc-i-blaus a la tercera plaça. 

Cop d’efecte

Allà van seguir una setmana més després de l’empat miraculós a Miranda de Ebro, la tercera igualada consecutiva de l’equip. Era necessari donar un cop d’efecte per no complicar seriosament l’objectiu i l’Espanyol es va posar el vestit de feina per demostrar sobre la gespa la seva superioritat. 

Amb el pressupost més gran i la millor plantilla, el culb periquito no pot estar ni un any més a Segona. Ha arribat el moment de la veritat i els periquitos no estan fallant. Amb quatre triomfs consecutius contra el Logroñés (4-0), el Castelló (1-3), el Fuenlabrada (4-0) i l’Albacete (0-3), l’equip català s’ha assentat de nou al cim. Ara esperen dos duels de gran exigència: a Cornellà contra el Leganés i a Almeria a la jornada 35. Dos èxits contra aquests rivals, que ja tenen molt complicat l’ascens directe, deixarien els periquitos molt a prop de la meta.

Penal sobre Embarba

Sense Cabrera, lesionat, ni Melendo, amb Covid, Vicente Moreno va plantejar al Carlos Belmonte un partit amb les seves clàssiques senyes d’identitat. Solvència en defensa, control del joc i un atac demolidor a l’espera d’alguna aparició de Raúl de Tomás. La primera va arribar a la mitja hora, però RDT va fallar en la definició després d’un excel·lent control.

«Era important guanyar i ho vam fer. Són partits que donen ascensos, però no ens podem confiar. Encara no hem fet res»

Raúl de Tomas, davanter de l’Espanyol

Tomeu Nadal va evitar el gol, però poc després va cometre penal sobre Embarba, que va tocar la pilota just abans que el meta. L’exjugador del Benfica, com no, va assumir la responsabilitat però va topar de nou amb el porter. Va tenir fortuna el punta, ja que el rebuig li va caure de meravella per enviar la pilota a la xarxa i avançar un Espanyol que no va viure cap conflicte important en el primer temps. 

Sense oposició

El cuer va una mica després del descans, però existeix una diferència abismal entre les dues plantilles. Moreno va prescindir de Pedrosa, amb groga, al descans i després va perdre l’altre lateral, Óscar Gil, que va patir una lesió a l’espatlla. Quan més espès estava l’equip, Calero va aprofitar un córner per cabotejar sense oposició. Ni tan sols va haver de saltar.

El 0-2 va deixar molt tocat un esquerdat Albacete, que encara va encaixar el tercer a l’afegit, novament amb la firma de RDT. «Era important guanyar i ho vam fer. Són partits que donen ascensos, però no ens podem confiar. Encara no hem fet res», va reflexionar el golejador blanc-i-blau.  

Albacete, 0; Espanyol, 3

Albacete: Nadal; Benito, Boyomo, Gorosito, Caballo; Diamanka, Torres, Silvestre; Álvaro Jiménez, Ortuño, Manu Fuster. Tècnic: Alejandro Menéndez. Canvis: Zozulya per Diamanka (m. 64); Jean Jules per Torres (m. 68) Cedric per Fuster (m. 68); Álvaro Peña per Álvaro Jiménez (m. 77).

Notícies relacionades

Espanyol: Diego López; Óscar Gil, David López, Calero, Pedrosa; Puado, Keidi Bare, Darder, Embarba; Dimata, Raúl de Tomás. Tècnic: Vicente Moreno. Canvis: Dídac Vilà per Pedrosa (m. 46); Omar per Óscar Gil (m. 54); Melamed per Embarba (m. 69); Fran Mérida per Dimata (m. 70); Wu Lei per Puado (m. 85).

Gols: 0-1 (m. 38), Raúl de Tomás, després de fallar un penal; 0-2 (m. 64) ,Calero, de cap en un córner; 0-3 (m. 95), De Tomás.  

Temes:

Espanyol