Futbol

Milers d’aficionats acomiaden la Reial Societat abans de la final de Copa sense guardar distàncies

El Govern basc critica les imatges, viscudes 24 hores també amb els seguidors de l’Athletic, i adverteix de més restriccions

2
Es llegeix en minuts

Milers d’aficionats s’han acostat aquest divendres als voltants del camp de Zubieta per acomiadar la Reial Societat a la seva partida cap a Sevilla per disputar aquest dissabte contra l’Ahtletic de Bilbao la final de la Copa del Rei, unes imatges en les quals s’aprecia que els aficionats vulneren la distància de seguretat i no respecten les normes anti-Covid, igual que 24 hores abans havia passat amb l’afició blanc-i-vermella, que va acudir a Lezama per acomiadar l’Athletic.

L’autobús de l’equip txuri-urdin va sortir cap a l’aeroport d’Hondarribia des de Zubieta a les 10.45 hores, com estava previst. El president de la Reial Societat, Jokin Aperribay, va ser dels primers a arribar a Zubieta, una mica abans de les deu del matí. Allà van ser rebuts per milers d’aficionats amb banderes, samarretes i bufandes de l’equip, malgrat la crida a evitar les aglomeracions, animant amb càntics i aplaudiments a l’equip, sense que fes gaire efecte el dispositiu que havia planificat la policia municipal i per evitar les aglomeracions.

El portaveu del Govern basc, Bingen Zupiria, ha reaccionat amb rapidesa després de veure les imatges i ha advertit les aficions de l’Athletic i de la Reial Societat que les aglomeracions que s’ha produït aquests dies estan «fora de lloc» i ha advertit que s’adoptaran noves mesures restrictives si els casos de Covid-19 segueixen en augment, així ho recomana la situació. A més, ha assenyalat que aquest dijous es van congregar 8.000 seguidors blanc-i-vermells a Lezama i la Ertzaintza va optar per actuar «amb prudència i proporcionalitat» i, després de sol·licitar que es disgreguessin, va identificar les persones que incomplien les normes.

Celebrar a casa

Zupiria ha considerat que és probable que aquest dissabte hi hagi persones que decideixin celebrar-ho per endavant i passar el dia amb els amics per animar els equips i diumenge hi haurà també qui ho voldrà celebrar. En aquest sentit, ha demanat responsabilitat i prudència. «No toca aglomerar-se ni toca celebrar-ho al carrer. ¡Fem-ho amb lla família en la intimitat i amb molt de compte!», ha instat.

Notícies relacionades

Sobre si hi haurà un dispositiu un cop s’hagi celebrat el partit, ha recordat que, en aquests moments, hi ha en vigor un toc de queda que obliga a ser a casa les 10 de la nit. «No es tracta només de prohibir i d’enviar l’Ertzaintza per fer front a les situacions que es puguin produir, es tracta que es compleixin aquestes normes, que són tan clares i fa tant temps que són entre nosaltres», ha afegit.

A la crida del portaveu del Govern basc s’ha afegit també el president de l’Athletic Club de Bilbao, Aitor Elizegi, que ha demanat prudència a l’afició amb l’objectiu de seguir «forts i sans» i «evitar l’onada» del coronavirus, en una roda de premsa a Sevilla després de veure les imatges de l’afició.