Natació

Quart títol per a África Zamorano al Campionat d’Espanya

Quart títol per a África Zamorano al Campionat d’Espanya
1
Es llegeix en minuts

 L’África Zamorano és la reina dels Campionats d’Espanya Open després d’aconseguir, en els 200 estils, la seva quarta victòria a la piscina sabadellenca de Can Llong, en els quatre dies de competició.

Sens dubte va ser la carrera més emocionant de la jornada. Zamorano va vèncer amb 2:13.50 i va batre per només una centèsima Cata Corró, una altra de les grans protagonistes del torneig amb la seva classificació per a l’Europeu en els 400 estils. Totes dues van quedar a un segon de la mínima olímpica. La de Huelva Alba Vázquez va acabar tercera.

Lidón Muñoz va guanyar els 50 lliure, però es va quedar a tres dècimes d’aconseguir el passaport per als Jocs de Tòquio. La castellonenca en va fer 25.07 per guanyar amb autoritat per davant de Rosa Peris i Marta González. Muñoz tindrà una última oportunitat olímpica als Europeus de Budapest del maig. La malaguenya Diana Santamaría va ser quarta amb rècord júnior dels campionats (26.24).

Victòria de Joanllu Pons

El balear Joanllu Pons va vèncer, per part seva, en els 200 estils amb la seva millor marca personal (2:01.04), després d’assegurar-se fa dos dies el seu bitllet per als Jocs de Tòquio a la prova dels 400 estils. Va aguantar la reacció final del local Sergio de Celis. Tercer va ser Nicolás García.Carlota Torrontegui i Arbidel González van aconseguir els seus primers títols de campions d’Espanya a la prova de 200 papallona.

Torrontegui va guanyar als últims metres la seva companya de l’Inacua Málaga, Carmen Balbuena, amb un crono de 2:14.09. L’egarenca Aida López va ser tercera.

Notícies relacionades

A la prova masculina González va ser l’únic en baixar dels dos minuts per imposar-se amb 1:59.83 per davant de Fran Arévalo i Miguel Martínez.

El polonès Konrad Czerniak va guanyar els 50 lliure amb 22.26 amb el premi d’anar a l’Europeu per a l’egarenc Marío Mollà, segon. Juan Francisco Segura va ser tercer.

Temes:

Natació