Golf

L’accident de Tiger Woods ¿el final del camí?

  • Les lesions del golfista en el sinistre amb el seu cotxe posen en dubte el futur de la seva carrera

  • Està «despert, conscient i en recuperació» després d’una llarga intervenció a la tíbia, el peroné, el turmell i el peu

L’accident de Tiger Woods ¿el final del camí?
2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

El greu accident de cotxe que dimarts va patir en un turó a prop de Los Angeles Tiger Woods, que va obligar a sotmetre’l a una «llarga» intervenció a la tíbia, peroné, turmell i peu drets, fa que el futur de la seva carrera estigui envoltat en el seu més enorme i profund interrogant. Ningú s’atreveix a donar-la per finalitzada, especialment parlant d’un esportista que ha sortit d’altres pous, però abunden els dubtes.

El consens generalitzat entre els comentaristes i analistes de l’esport és que «potser», «probablement», la carrera de Woods va acabar quan el Genesis GV80 d’última generació va sortir d’una traïdora carretera per causes encara no determinades, tot i que el xèrif del comtat va dir que el golfista anava a velocitat «una mica més alta del normal. I per a observadors com el columnista esportiu d’Associated Press Tim Dahlberg. el retorn de qui per a alguns és el millor de tots els temps, sens dubte, el millor de la seva generació, «voreja l’impossible».

Woods té 45 anys, just es recuperava de la seva cinquena operació d’esquena (a la qual es va sotmetre al desembre) i el seu cos ja s’havia sotmès a cinc intervencions al genoll.

Poc espai de maniobra

Un parell de dies abans de l’accident, en uns comentaris a la CBS sobre el seu somni de retornar a l’abril al Masters d’Augusta, una aspiració ara feta miques, Woods admetia que no tenia garantit fer-ho realitat. «Molt està basat en els meus cirurgians i metges i terapeutes i a assegurar que ho faig correctament», deia. «Aquesta és l’única esquena que tinc, no em queda gaire espai de maniobra».

Si aquest espai era reduït ara és nul, no només per a Augusta sinó també per als Jocs Olímpics de Tòquio (per als quals encara s’havia de guanyar un espai). Woods està ara, segons el comunicat mèdic, «despert, conscient i en recuperació» de la cirurgia amb la qual s’ha tractat la complicada lesió, descrita com una fractura oberta comminutada (amb la tíbia i el peroné trencats en diverses parts i perforant la pell), estabilitzada amb varetes. Al turmell i el peu li han posat cargols i passadors.

Notícies relacionades

Experts com el periodista esportiu Bill Plaschke creuen que Woods difícilment podrà tornar a la competició professional. Guanyador de 15 grans, «segur que mai tindrà opció de guanyar els tres que farien falta per igualar el rècord de 18 de Jack Nicklaus», ha escrit Plaschke, «i pot quedar per sempre en l’empat amb Sam Snead en el rècord de 82 títols del PGA Tour».

Woods no és aliè als retorns. Aquest quinzè gran va arribar el 2019, després d’11 anys de sequera, un temps en què es van registrar els seus dos accidents previs de cotxe. Però aquells sinistres, el del 2009 enmig de l’escàndol sobre les seves aventures extramatrimonials i la seva confessió de ser un addicte al sexe i el del 2017 en què es va adormir al volant sota els efectes d’opioides amb recepta als quals s’havia fet addicte, van fer sobretot mal a la seva reputació. Aquest, com ha escrit el ‘Los Angeles Times’, «podria acabar amb la seva carrera».

Temes:

Golf