MILAN 0 – 3 INTER

Lautaro i Lukaku destrossen els somnis del Milan

Dos gols de l’argentí i un altre del belga després d’una galopada consoliden el lideratge de l’Inter al ‘derbi della Madonnina’

Lautaro i Lukaku destrossen els somnis del Milan
2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La lliga italiana segueix canviat a poc a poc de color, del ‘nerorosso’ al ‘neroazzurro’. Després que la setmana passada el Milan cedís el primer lloc amb la seva punxada al camp de l’Spezia, aquest diumenge l’ha ratificat el seu liderat amb una inapel·lable victòria (0-3) al ‘derbi della Madonnina’ que el reafirma com el gran candidat a conquerir l’‘scudetto’. Dos gols de Lautaro Martínez i un altre de Romelu Lukaku van segellar el triomf ‘visitant’ a San Siro, que deixa el conjunt d’Antonio Conte amb quatre punts d’avantatge sobre el de Stefano Pioli.

Malgrat disputar-se a porta tancada, milers d’aficionats de cada equip es van congregar als voltants de l’estadi milanès, convenientment separats per les forces de seguretat, per rebre els autocars dels equips. No en va era la primera vegada que el derbi es jugava amb els dos equips milanesos al capdavant de la Serie A des del 2011. Malgrat les grades buides, es preveia tensió a la gespa, després del xoc de quarts de final de Coppa (va passar l’Inter) en què Lukaku i Zlatan Ibrahimovic es van embolicar en una baralla de barri dialèctica.

Davantera letal

El partit es va decantar aviat del costat interista. Als 5 minuts Lautaro va cabotejar a gol un centre de Lukaku. El Milan va tenir el seu moment a l’inici de la segona meitat, però tres grans parades de Handadovic va frustrar Ibrahimovic i companyia. El davanter argentí va tornar a batre Donnarumma a la segona meitat a l’aprofitar una passada de la mort de Perisic.

El croat també li va fer la passada a Lukaku per al 0-3, tot i que va venir a ser com el que Héctor Enrique li va fer a Maradona contra Anglaterra al Mundial del 86 perquè anotés el ‘gol del segle’. El belga va recollir la pilota al centre del camp i, recordant vagament a Ronaldo contra el Compostel·la (menys retallades i canvis de ritme, però distància i potència similars), va sentenciar el derbi.

’Big Rom’, capocannoniere

Notícies relacionades

«Hem patit molt aquest any, amb dues eliminacions abans de temps a la Copa i a la Champions. La lliga és l’únic objectiu que ens queda i lluitem per ell. Som molt feliços d’estar per sobre de tots», va explicar Lautaro després del partit. Amb el Barça i el Madrid buscant un ‘nou’ desesperadament, l’Inter pot presumir de comptar amb dos. Lukaku lidera la taula de golejadors italiana amb 17 encerts , un més que Cristiano Ronaldo (16) i quatre més que l’argentí. Ibrahimovic, derrotat per KO al seu duel amb ‘Big Rom’, segueix amb 14.

L’Inter encadena quatre triomfs consecutius i és clarament el favorit al títol, més si es té en compte que només té per davant al seu calendari els 15 partits restants de lliga. El Milan, que venia de jugar Europa League dijous, va començar la temporada com un tret però suma ja quatre derrotes des de començament d’any. La Juventus, a 11 punts de l’Inter amb dos partits menys i obligada a remuntar a la Champions contra el Porto, tampoc sembla ara mateix capaç de caçar l’Inter i encadenar el seu 10è ‘scudetto’ consecutiu.

Temes:

AC Milà