26a JORNADA DE SEGONA A

RDT resol el derbi davant el Sabadell i impulsa l’Espanyol al lideratge

  • El conjunt arlequinat ha plantat cara a Cornellà, però ha vist truncada la seva ratxa després de 10 jornades invicte amb el 15è gol del davanter madrileny

  • Els periquitos es posen primers, a l’espera del Mallorca-Almeria d’aquest diumenge

RDT resol el derbi davant el Sabadell i impulsa l’Espanyol al lideratge
3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’Espanyol ha sortit victoriós (1-0) i momentàniament líder del seu duel amb el Sabadell, que aquest dissabte visitava el feu periquito 32 anys després de l’última ocasió. El conjunt arlequinat no ha pogut allargar la seva ratxa de 10 jornades sense perdre que l’havia tret dels llocs de descens, però a Cornellà no ha perdut mai la cara a un Espanyol que avui estarà molt atent al duel entre Mallorca i Almeria. Passi el que passi, serà bo per als periquitos, que dormiran amb un punt més que els mallorquins i tres per sobre dels andalusos. Immillorable si es pensa que fa una setmana es temia que una derrota a Palma el deixés a 8 punts del capdavant.

L’última visita del Sabadell a l’Espanyol datava del 1989, també a Segona però per descomptat no a Cornellà, ni tan sols a Montjuïc, sinó a Sarrià. Llavors els arlequinats van perdre per 3-0, però ahir, com en la primera volta, només van caure per la mínima. Un gol de Raúl de Tomás, el 15è de la temporada, ha desnivellat una balança que per joc i ocasions ha estat molt igualada.

Gol anul·lat a Guruzeta

I això que en el primer quart d’hora l’Espanyol semblava disposat a acorralar el seu rival. Mackay ha hagut de treure una gran mà per enviar a córner un centre de Darder (en el seu 150è com a periquito) que s’anar enverinant i ja es colava per l’escaire (m. 7). Però d’aquesta empenta inicial s’ha alliberat el Sabadell amb un ràpid contraatac en el qual Guruzeta s’ha avançat a la defensa per rematar de primeres el centre ras de Stoichkov (m. 12). L’assistent estava en fora de joc, però l’avís ja estava donat.

L’Espanyol ha fet un pas enrere, intentant deixar el pes del partit al seu rival, i el partit s’ha asserenat per moments, només alterat per una rematada de cap al pal de Cabrera en un córner.

No en va és l’Espanyol l’equip que més gols ha aconseguit a pilota aturada des de principis de Lliga, i seria així com resoldria el partit. Un córner servit amb Embarba l’ha rematat RDT a la xarxa al primer pal. Cabrera ha arrossegat dues defenses per aclarir la zona al davanter i un altre defensa ha rodat per terra, però ni l’àrbitre ni el VAR han entès que hagués succeït res (m. 52).

 El Sabadell no s’ha rendit, invicte a domicili des del novembre. Guruzeta ha pogut igualar en la següent jugada després d’una gran passada de taló de Stoichkov, però el seu xut no vaha trobat porta. L’entrada d’Adri Cuevas no ha fet sinó augmentar el perill del Sabadell, que ha trobat en els centres des de les bandes un camí cap al gol que Diego López li ha negat fins al final.

La tornada d’Ángel

Antonio Hidalgo ha donat a Ángel Martínez els últims 10 minuts contra el seu exequip, mentre que Vicente Moreno ha refrescat l’atac periquito amb Dimata i Vadillo, que han generat perill, però ha sigut el porter gallec el que ha sostingut la victòria en el minut 90 amb una bona parada a un cop de cap d’Édgar (m. 90).

ESPANYOL, 1 – SABADELL, 0

ESPANYOL: Diego López; Óscar Gil, David López, Cabrera, Pedrosa; Embarba, Darder, Keidi Bare, Nico Melamed; Puado, Raúl de Tomás. Tècnic: Vicente Moreno. Canvis: Fran Mérida per Melamed (m. 62); Dimata per Darder (m. 71); Vadillo per Embarba (m. 71); Pol Lozano per De Tomás (m. 91).

Notícies relacionades

SABADELL Mackay; Óscar Rubio, Juan Ibiza, Grego Sierra; Víctor García, Undabarrena, Stoichkov, Boniquet, Ozkoidi; Juan Hernánez, Guruzeta. Tècnic: Antonio Hidalgo. Canvis: Pierre Cornoud per Ozkoidi (m. 65); Adri Cuevas per Boniquet (m. 65); Jaime per Juan Ibiza (m. 69); Ángel per Undabarrena (m. 79); Édgar per Juan Hernández (m. 79).

GOLS: 1-0 (m. 52), De Tomás.

Temes:

Espanyol